Ексклюзиви
вівторок, 15 листопада 2011 09:29

У четвер ЄС остаточно визначиться щодо Угоди про асоціацію з Україною

У четвер ЄС остаточно визначиться щодо Угоди про асоціацію з Україною

Голосування доповіді з пропозиціями Єврокомісії та Ради ЄС щодо переговорів про Угоду про асоціацією з Україною в профільному комітеті Європарламенту стане визначальним для подальшої резолюції.

Результат засідання профільного комітету з питань закордонних справ, в рамках якого і відбудеться голосування, ще не зрозумілий. Все залежить від президента України Віктора Януковича, переконаний співдоповідач рекомендацій в економічній частині Павло Залевський.

Європейський депутат сказав: "Що буде проголосовано у четвер, то буде проголосовано і на пленарному засіданні Європейського парламенту на початку грудня. Сьогодні ситуація така: Угода про асоціацію - на столі, але є умови парламенту, які містяться, зокрема, у попередній резолюції (критична резолюція ЄП щодо України у зв'язку зі справою Юлії Тимошенко), які деякі використовують для того щоб не парафувати Угоду в грудні. Все залежить від Януковича, або він зрозуміє, що це - в його руках, він - голова держави і у нього є влада, не тільки формальна а й персональна, щоб вирішити цю головну проблему".

Залевський нагадав, що в рекомендаціях до переговорів щодо Угоди про асоціацію, автором яких є Річард Легутко, є пропозиції ратифікувати Угоду до кінця 2011.

"Яким буде остаточний результат - не відомо, але він продемонструє, чого хоче парламент - або ми закличемо ратифікувати (угоду) якомога швидше, чи ми вирішимо відкласти. Це буде зрозуміло у четвер", - підкреслив він.

Залевський також упевнений, що зустріч президента Януковича з президентом Німеччини Крістіаном Вулфом і президентом Польщі Броніславом Комаровським у Вроцлаві у вівторок "вирішить багато чого".

Зараз ви читаєте новину «У четвер ЄС остаточно визначиться щодо Угоди про асоціацію з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути