Ексклюзиви
четвер, 23 лютого 2012 15:39

У Черкасах чорнобильці грали гімн на залізній бочці
7

Фото: Фото: Наталія Писарєва

Близько 200 людей сьогодні мітингували під Черкаською облдержадміністрацією у рамках акції "Ні – соціальному Чорнобилю!".

Акцію ініціювала організація "Чорнобиль - 86". До протесту приєдналися представники ошуканих вкладників кредитних спілок, ветерани Афганістану, представники політичних партій та громадських організацій опозиційного спрямування.

"За півтора місяці протесту черкаських чорнобильців, а ми кожного дня стояли під адміністрацією, до нас не те, що Тулуб не вийшов, жоден чиновник з нами не зустрівся. Ця влада не вважає нас за людей, - наголосив у своїй промові отець Борис Бродовський, один із ініціаторів чорнобильського протесного руху на Черкащині. – Та ми і надалі не підемо з майдану, більш того закликаємо усіх об'єднуватись і виходити на вулиці".

"Ми виконували свій обов'язок перед державою, то чому ж влада нас не чує. У нашому районі залишилось лише 224 ліквідатори, а ще недавно було близько 400 . Ми не шкодували свого життя, чому не можемо отримати тепер кошти на лікування, на прожиття", - емоційно виступив ліквідатор Леонід Єгоров із Монастирищенського району.

Черкащанин Ігор Сичов продемонстрував присутнім "гімн Майдану" вибиваючи мелодії на залізній бочці.

"За два роки при владі Президент Віктор Янукович і Партія регіонів перетворили обіцяне "покращення життя вже сьогодні" і "почую кожного" на "здеремо три шкури вже сьогодні" і "посадимо кожного" - зазначив голова Ради об'єднаної опозиції Черкащини Леонід Даценко, - Бачимо, що формується так звана народна опозиція: вчителі, лікарі, чорнобильці, афганці, студенти, підприємці чи не щоденно виходять на акції протесту".

Завершився мітинг підписанням резолюції, яку делегати пообіцяли занести губернатору Сергію Тулубу.

"Сьогодні діяльність влади, як на загальноукраїнському, так і місцевому рівні набула ознак масштабної катастрофи, яка за руйнівними наслідками дорівнює сотні Чорнобилів. Вона, подібно радіації, уразила суспільство відчуттям безвиході і безнадії. Ми знаємо, що якщо цю владу не зупинити – вона знищить українську державу, кожного з нас! Тому ми не висуваємо до неї жодних вимог, бо вона нас не чує і не збирається їх виконувати. Ми закликаємо суспільство об'єднуватися і виходити на вулиці, оскільки це єдиний спосіб усунути від влади хунту Януковича!", - йдеться у резолюції.

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах чорнобильці грали гімн на залізній бочці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути