Ексклюзиви
понеділок, 29 січня 2018 06:41

У найближчі 10 років пенсійний вік підвищуватися не буде

У найближчі 10 років пенсійний вік підвищуватися не буде
Рева розповів про пенсійну реформу. Фото: РБК

Міністр соціальної політики Андрій Рева висловив думку про те, що в найближчі 10 років не буде необхідності підвищувати пенсійний вік - проблеми підвищення відрахувань до бюджету можна буде вирішити за рахунок детінізації економіки.

"Ось коли ми витягнемо людей з" тіні "по максимуму - так, щоб хоча б відсотків 90-95 працювали легально, тоді скажемо:" Стоп! Більше резервів немає ". Ми порахували, що в найближчі десять років не буде необхідності в підвищенні пенсійного віку. Через 10 років така проблема теоретично може виникнути - будемо дивитися", - сказав міністр, повідомляє 112 канал.

При цьому у відомстві сподіваються постійно зменшувати дефіцит пенсійного фонду: в 2016 році він становив 145 млрд, в 2017 році - 141,5 млрд, а на 2018 й запланований на рівні 139 млрд гривень.

"139 млрд - теж реальна цифра. Хоча ми можемо збільшити її до 141,5. За правилами МВФ: якщо у вас є додаткові гроші, ви їх направляєте на покриття дефіциту. Ми їх переконали, що цього робити не можна, тому що у людей дуже мізерні пенсії, вони не витримають. І тоді досягли компромісу: рубіж в 141, 5 млрд не перетинаються, але протягом 4 років вирівнюємо пенсійне забезпечення ", - пояснює міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенсії військовим збільшать на 77%

Андрій Рева заявляв про те, що прийнятий українським парламентом закон про пенсійну реформу підсилює роль страхового стажу для визначення права на пенсію. За його словами, Кабмін не підвищує пенсійний вік, а залишає право для тих, хто сумлінно працював і отримав необхідний страховий стаж вийти на пенсію при досягненні 60 років. При цьому посилюються страхові основи системи, встановлюються великі вимоги щодо страхового стажу та закріплюється можливість з січня 2018 роки виходити на пенсію тим, хто відпрацював і платив внески 25 і більше років.

Зараз ви читаєте новину «У найближчі 10 років пенсійний вік підвищуватися не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути