неділя, 05 серпня 2012 16:43

Ув'язнена Тимошенко побила рекорд України – політолог

Ув'язнена Тимошенко побила рекорд України – політолог
Чим довше Тимошенко перебуватиме у в'язниці, тим більше це впливатиме на ставлення Заходу до України, вважає Небоженко Фото: glavcom.ua

Політолог Віктор Небоженко підбив підсумки річниці перебування Юлії Тимошенко у в'язниці.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Практично ми вийшли на рекорд України. За 20 років не було, щоб політичні в'язні просиділи у в'язниці цілий рік, а перспективи його звільнення залишалися так само туманні, як і в перший день арешту", - наголосив експерт.

Всередині опозиції відбуваються речі, яких за Тимошенко не було.

"Деформується і змінюється опозиція. Якщо раніше була одна Тимошенко, а інші були змушені рахуватися з нею, то зараз ця опозиція розбрідається і стає більш різноманітною - від чистих націоналістів до центристів, які готові співпрацювати з владою. І всі ці загони конфліктують між собою, чого не було при Тимошенко", - нагадав Небоженко.

Окрім того, в Україні формується репресивна система, яка скоро перестане залежати від того, хто саме знаходиться при владі, вважає він.

"Судова система не справляється з такими складними процесами. Хоча явно є спроба формування репресивного ланцюжка. Тобто: замовник, судова система, прокурорська система, і в'язниця. Це те, що необхідно для того, щоб змусити замовкнути і принизити ворогів нинішньої влади. Не важливо, яка зараз влада, не важливо, хто прийде після Януковича. Але формується певний ланцюжок слідчих, прокурорів та суддів, які можуть виконати будь-який, навіть самий фантастичний наказ начальника", - зауважив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У нас фактично встановлюється кримінальна диктатура олігархів Януковича"

"Зараз це арешт Тимошенко, а завтра це може бути арешт видного діяча Партії регіонів, - додав експерт. - Якщо подивитися на "арабську весну", то місцеві генеральні прокурори, яких поставили місцеві диктатори, після революції з задоволенням садять своїх колишніх покровителів у в'язницю. Приблизно така ситуація формується і у нас".

Також політолог додав, що чим довше Тимошенко перебуватиме у в'язниці, тим більше це впливатиме на ставлення Заходу до України. Проте, ув'язнення не вплинуло на рейтинги ані Тимошенко, ані Януковича: "Це "ядерний" рейтинг, кількість прихильників, які завжди були і залишаться у них".

Зараз ви читаєте новину «Ув'язнена Тимошенко побила рекорд України – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

93

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути