понеділок, 09 червня 2008 13:53

Ющенка перед Жванією захистив міністр

Міністр охорони здоров"я Василь Князевич називає "повною дезінформацією" заяви про те, що кандидат у президенти Віктор Ющенко не був отруєний.

"Останнім часом деякими безвідповідальними політиками зроблені провокативні заяви стосовно теми отруєння президента. Знову запущена фальшива інформація про те, що отруєння діоксином нібито не було", - йдеться у заяві міністра.

Князевич зауважив, що він "як міністр охорони здоров"я і як керівник з української сторони спільної українсько–швейцарської групи фахівців, що займалася лікуванням президента з початку 2005 року, мусить зробити заяву, що ці твердження є повною дезінформацією".

За словами міністра, "факт отруєння Віктора Ющенка найтоксичнішим з діоксинів підтверджений медиками на основі численних токсикологічних досліджень тканин організму в сертифікованих закордонних лабораторіях, а також на основі клінічної картини захворювання, яка повністю відповідала отруєнню такою сполукою".

"З початку 2005 року і до сьогоднішнього дня в процесі реалізації лікувальної стратегії, розробленої для президента, проведено більше десяти серій токсикологічних досліджень, і кожне з них підтвердило наявність діоксину в організмі в кількостях, які ні за яких умов не могли потрапити в організм побутовим шляхом", - заявляє Князевич.

"Більше того, дані, отримані медиками, знайшли своє повне підтвердження при проведенні криміналістичної судово–медичної експертизи із залученням токсикологічних лабораторій розвинутих країн Західної Європи", - додав він.

За словами міністра, "дані, отриманні слідчими органами в процесі такої експертизи, повністю корелювали з даними медиків".

Водночас, Князевич підкреслив, що "результатом діяльності нашої спільної українсько-швейцарської групи стало багатократне зниження концентрації токсиканта (діоксину) в організмі та кардинальне покращення стану здоров"я президента".

Міністр звернувся до політиків із закликом: "Не беріть гріх на душу, і не використовуйте тему отруєння і здоров"я людини задля вирішення власних політичних цілей".

Як відомо, раніше член фракції "НУ-НС" Давид Жванія заявив про те, що кандидат у президенти Віктор Ющенко не був отруєний, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Ющенка перед Жванією захистив міністр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути