неділя, 05 липня 2009 14:42

Ющенко не підпише зміни до держбюджету, якщо Тимошенко не послухає військових

Ющенко не підпише зміни до держбюджету, якщо Тимошенко не послухає військових
Президент України Віктор Ющенко не підпише закон про зміни до держбюджету, якщо в ньому не буде враховано потреби української армії і флоту.

Про це Ющенко заявив сьогодні журналістам у Севастополі.

За словами Ющенка, він кожен день розпочинає з того, що "те фінансування, яке є в українського війська на 2009 рік, це фінансування, можливо, вперше за 18 років принизливе".

Як наголосив Президент, він "підписав бюджет 2009 року тільки під слово прем"єр-міністра, що бюджет 2009 року буде переглянутий, і те, що ми планували на розробку оперативно-тактичного ракетного комплексу, і те, що ми планували по завершенню ескізної частини розробки українського корвета, і те, що ми планували по модернізації ракетного озброєння військових і берегових потреб - усе буде профінансовано". На переконання Ющенка, "прем"єр-міністр повинна дотримати своє слово, і прийде час, коли, переглядаючи бюджет 2009 року, українське військо, і перш за все, український флот отримає належне фінансування".

За словами глави держави, "коли ми говоримо про досить серйозні проекти - а це не такі великі суми - на друге півріччя українському флоту для того, щоб він був у 100-відсотковому фінансовому забезпеченні, починаючи від забезпечення технічної готовності плавучих засобів, потрібно 350-400 млн. грн. - модернізація і новітнє озброєння, про яке ми домовлялися на 2009 рік у рамках розбудови українського військового відомства".

Ющенко запевнив, що його увага "сьогодні звернена до українського війська. Не можна принижувати українського військового моряка, солдата, і тому, коли ми говоримо про фінансування, про перспективи українського війська, я сказав би виключно оптимістично: ці питання ми закриємо. Усі питання, які стосуються розвитку, усі питання, які стосуються підготовки українського солдата і моряка, ми усі ці проблеми вирішимо".

На думку Президента, "сьогодні, здавалося б, непростий час, але приймаються на національне озброєння нові танки, кораблі, нові військові плавучі засоби. І цим ми хотіли продемонструвати, що Україна добре розуміє, наскільки важливим є боєздатний національний флот та українське військо".

За словами Президента, він гордий тим, що навіть за нинішніх умов фінансування "ми зберігаємо базу і плавучі засоби у тому статусі і в тих можливостях, які, можливо, навіть у другому флоті не зберігаються таким чином". Він додав: "Коли минулого року при великих фінансових проблемах ми видали більше 600 квартир для військових моряків, вибачте, я думаю, що це більше, ніж за 17 років разом узятих, те, що держава зробила. І цим ми хочемо показати, що на контролі - усе життя українських ВМС, які базуються у Криму".

Як сказав глава держави, "ми робимо усе необхідне для того, щоб, починаючи із регіональної політики, за кожним екіпажем, за кожним кораблем були партнери, друзі, які в міру своїх можливостей могли забезпечити і військових моряків, і самі кораблі ресурсами, доступними для тієї чи іншої території".

Крім того, за словами Ющенка, "ми робимо все для того, щоб показати, що український флот - патріотичний флот, у якого є українська думка, українська відданість, що це патріоти України".

Водночас, зауважив Президент, "ніколи не можна сказати, що достатньо уваги, підтримки і на рівні держави".

За його словами, у нього склалися гарні враження про сьогоднішнє свято Дня флоту України: "Ми проводимо вперше свято разом - і цивільного, і військово-морського флоту України. Цим ми хотіли підкреслити, що для розвитку нашої держави, розвитку українського війська День флоту - це день особливий".

За словами Ющенка, "непросте становлення флоту було за 17 років, фактично з нуля нам потрібно було сформувати всю військово-морську доблесть, сформувати відповідні підрозділи, відповідні національні навчальні заклади". Він додав: "Сьогодні, у 18-й рік української незалежності, якщо ми говоримо про цей період, ми, переконаний, створили належний, достойний флот, у якого є проблеми, як, можливо, на сьогодні і в інших галузях України, але це зрозуміло", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко не підпише зміни до держбюджету, якщо Тимошенко не послухає військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути