Ексклюзиви
середа, 22 квітня 2009 12:21

Ющенко не хоче параду на День Перемоги

Ющенко не хоче параду на День Перемоги
Поки в Москві проводять репетиції "параду Перемоги", в Києві ця тема навіть не піднімається. У прес-службі Міністерства оборони України розповіли, що, враховуючи відсутність Указу Президента про проведення даного заходу і розпорядження Кабінету Міністрів про його фінансування, ніяких внутрішніх розпоряджень з такого приводу не було. Відповідно, українське військове відомство і не готується до цього заходу.

Народний депутат з Блоку Литвина, перший заступник голови комітету ВРУ з питань національної безпеки і оборони України Сергій Гриневецький пояснив, що на День Перемоги "параду не буде". "Наскільки нам у комітеті відомо, цього року Верховний головнокомандуючий ЗСУ (Президент України Віктор Ющенко) поставив завдання перед сухопутними військами, міністром оборони (Юрієм Єхануровим) про проведення параду на День Незалежності (24 серпня)", - зазначив він.

За словами нардепа, комітет "категорично проти" такої ідеї Глави держави. "Зараз не до парадів. Тим більше, нічого там показувати", - підкреслив Гриневецький.

Депутат від НУ-НС Анатолій Гриценко теж закликав президента відмовитися від проведення військового параду на День незалежності у цьому році.

Заклики відмінити військовий парад на День незалежності лунали й минулого року. Однак, Ющенко тоді не відмовився від його проведення.

У свою чергу керівник головного управління зовнішньої політики Секретаріату Президента України Лариса Мудрак пояснила, що чи Ющенко підписуватиме Указ про проведення параду на День Перемоги – "це питання до Президента" і уточнила, що його можна буде задати на майбутній прес-конференції Віктору Андрійовичу.

До речі, пам"ятається, минулого року було багато розмов щодо відміни святкування 9 травня. Українська республіканська партія Лук"яненка навіть звернулася з листом до Президента Віктора Ющенка, в якому попросила Главу держави подивитися на історію України "українськими очима" і заборонити святкувати цей день. Правда, тоді Гарант вустами свого прес-секретаря Ірини Ванникової пообіцяв, що не буде цього робити, мовляв, не сприймає він такі пропозиції й ідеї. Чи змінилася думка Ющенка – поки також невідомо.

У Москві в день Перемоги, 9 травня, залпи святкового салюту дадуть з 14 майданчиків. На сьогодні війська проводять тренування на військовому полігоні. Генеральна репетиція пройде 7 травня вже в місті. Всього в Москві визначено 14 точок, в яких проводитимуться артилерійські салюти.

За матеріалами: ForUm, Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко не хоче параду на День Перемоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути