Ексклюзиви
четвер, 04 жовтня 2012 12:35

Ющенко назвав три умови суверенного майбутнього України

Ющенко назвав три умови суверенного майбутнього України
Жоден авторитарний режим не дав високі стандарти пенсій, зарплат чи свобод, каже Ющенко

Україна може бути суверенною і демократичною державою тільки за умови трьох речей: національного відродження, демократії та євроінтеграції.

Про це заявив Президент України 2005-2010рр, лідер "Нашої України" Віктор Ющенко 3 жовтня під час прямого ефіру на Першому національному.

"З "легкої руки" Леоніда Кучми останні роки в Україні вважалося, що "національна ідея не спрацювала", - зазначив Віктор Ющенко.

Утім на його переконання, це свідчить лише про те, що "ця ідея не була домінуючою у політиці української влади". "Саме відсутність такої домінанти і є причиною відсутності національного відродження", - підсумував він.

Щодо другої складової – демократії, Віктор Ющенко зауважив, що "в Україні демократія розцінюється як слабкість влади, як слабка політика на противагу політиці "сильної руки". Що, за словами третього Президента, суперечить аксіомі: "Жодна країна не добилася ні соціального, ні економічного, ні будь-якого іншого прогресу, якщо в неї немає демократії. Жоден авторитарний режим не дав високі стандарти пенсій, зарплат чи свобод".

"Третя обов'язкова позиція для України - це політика євроінтеграції", - стверджує Віктор Ющенко і підкреслює, що "інтеграційний розвиток – це не тільки економічна складова".

"Наскільки Україна зможе використати на свою користь відкриті ринки, як політичні, так і економічні, настільки залежатиме її процвітання", - заявив він. Водночас, лідер "Нашої України" визнає, що "політика євроінтеграції для суспільства не така проста. Тому, що це політика не для 28 жовтня, а на 15 на 20 років уперед, це – стратегія. Це класифікація державника і політика, бо державник буде думати про майбутнє покоління, а політик буде думати про 28 жовтня 2012 року".

Зараз ви читаєте новину «Ющенко назвав три умови суверенного майбутнього України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути