Ексклюзиви
понеділок, 03 липня 2006 16:50

Ющенко назвав 10 головних досягнень нової влади

Президент України Віктор Ющенко визначив 10 головних досягнень нової української влади.

1. Чесні і прозорі парламентські вибори. При цьому Ющенко зазначає: "Це був перший іспит України на демократію, і я горджуся, що влада витримала цей іспит".

2. Свобода слова. За словами Президента, відтепер в країні немає заборонених тим, персон, нікого не дивує, що преса і телебачення відкрито критикують владу.

3. Виведення українського контингенту з Іраку. Ющенко нагадав, що це було одним із пунктів його передвиборних обіцянок під час президентської кампанії.

4. Україна - регіональний лідер. У зв`язку з цим Президент підкреслив, що 2005 рік був періодом, коли Україна вперше виступила з серйозними міжнародними ініціативами, які були підтримані і високо оцінені партнерами України як на Заході, так і на Сході.

5. Прозора приватизація "Криворіжсталі". Даний пункт Ющенко також вказав як один із основних у його передвиборній програмі.

6. Виключення з "чорних списків" ФАТФ.

- Зняття моніторингу - це визнання того, що Київ досяг прогресу в вирішенні проблеми відмивання брудних грошей, налагодив систему внутрішнього моніторингу за фінансовими потоками, - сказав Ющенко.

7. Відміна поправки Джексона-Веніка.

- Під час свого візиту в США в квітні 2005 року я закликав американську владу відмінити прийняту за радянських часів поправку Джексона-Веніка. Її відміна тепер сприятиме нормалізації торгових відносин із Сполученими Штатами, - підкреслив керівник української держави.

8. Просування на шляху до СОТ. Ющенко нагадав, що Україна проводила переговори щодо умов приєднання до Генеральної угоди за тарифами і торгівлею, а потім до СОТ ще починаючи з 1994 року. Проте, за його словами, "лише за останні дев`ять місяців пройдено 90% шляху в цю організацію".

9. Поліпшення інвестиційного клімату.

- Нова українська влада істотно просунулася на шляху детінізації економіки, - сказав Ющенко, зазначивши також, що одним із першочергових завдань 2005 року була дерегуляція економіки, коли влада відмінила сотні регулятивних актів, що заважали бізнесу.

10. Кроки у вирішенні демографічної проблеми, збільшення соціальних виплат і зростання добробуту громадян. Нагадавши, що одним із пріоритетних пунктів його передвиборної програми було збільшення виплат молодим мамам до 8,5 тис. грн., Ющенко сказав: "І це вже дало позитивний результат - вперше за останнє десятиліття в Україні збільшується народжуваність", пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко назвав 10 головних досягнень нової влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути