понеділок, 01 лютого 2010 15:08

Ющенко на Івано-Франківщині говоритиме про екологію

Ющенко на Івано-Франківщині говоритиме про екологію

Завтра, 2 лютого, президент України Віктор Ющенко здійснить робочу поїздку до Івано-Франківської області.

Як повідомляє прес-служба президента, під час поїздки глава держави у Калуші відвідає ДП "Калійний завод" ВАТ "Оріана", де огляне об"єкти, які є потенційно екологічно небезпечними на території Калуського промислового вузла.

Також планується, що президент проведе нараду з питань мінімізації негативного впливу на довкілля та життєдіяльність людини підприємств хімічної та видобувної промисловості.

Раніше голова Івано-Франківської облдержадміністрації Микола Палійчук заявив, що на вирішення екологічних проблем Калуша потрібно 3,5 млрд грн.

17 січня 2010 року у Калуші проводився місцевий референдум з єдиним питанням: "Чи вважаєте Ви, що територія міста Калуша є зоною надзвичайної екологічної ситуації?". "Так" відповіли 30 тис. 436 жителів Калуша, або 97,27%.

Проблема N1 у місті Калуші - надзвичайна екологічна ситуація на території діяльності ДП "Калійний завод", що ускладнилася після липневої повені 23-27 липня 2008 року. У місті вважають, що можливий прорив дамби "спричинить екологічну катастрофу з непередбачуваними наслідками".

Екологічна проблема N2 Калуша - просідання земної поверхні над шахтними виробітками, на яких стоять сотні житлових будинків.

Проблема N3: на території ТОВ "Оріана-Галев" розташоване єдине у Європі сховище токсичних відходів. На полігоні токсичних відходів утилізовано понад 11 тис. тонн речовини першого класу небезпеки гексахлорбензолу.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко на Івано-Франківщині говоритиме про екологію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути