четвер, 02 квітня 2009 10:04

Ющенко і Путін не зійшлись на національній приналежності Гоголя

Ющенко і Путін не зійшлись на національній приналежності Гоголя

Творчість письменника Миколи Гоголя нерозривно пов"язує братські російський і український народи, заявив прем"єр-міністр РФ Володимир Путін.

Перед початком зустрічі з керівництвом "Єдиної Росії" в середу російський прем"єр нагадав, що 1 квітня відзначається 200 років з дня народження Миколи Васильовича Гоголя.

"Це видатний російський письменник, який своєю творчістю нерозривно пов"язує два братські народи, - російський і український", - сказав Путін.

Він назвав ювілей великою подією в культурному і суспільному житті країни, подякував присутніх за те, що "в тій чи іншій мірі" єдинороси звернули увагу на ювілей Гоголя.

"Я хочу всіх привітати з цією подією", - сказав Путін.

200-річчя письменника відзначив і Президент України Віктор Ющенко. У рамках робочої поїздки до Полтавської області він взяв участь в урочистостях у Миргороді.

Глава держави наголосив на тому, як письменник відзначав і пишався своєю національною ідентичністю - подорожуючи по Європі, він позначав свою національність чітко й недвозначно - українець.

"Де б він не був, він беріг Україну в душі, був пов"язаний з нею думками, спогадами, почуттями й сподіваннями..."Вечори на хуторі поблизу Диканьки", "Миргород", "Тараса Бульбу" міг написати тільки справжній патріот, душа і серце якого повністю віддані Україні", - сказав Президент.

Ющенко висловив переконання, що Україна завжди буде вдячна Миколі Гоголю за його внесок у розвиток культури і літератури, пишатиметься ним як своїм великим сином; і подякував тим, хто популяризує і професійно вивчає його творчість.

За матеріалами: Сайту Президента, сайту "ЄдиноїРосії"

Зараз ви читаєте новину «Ющенко і Путін не зійшлись на національній приналежності Гоголя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути