Ексклюзиви
неділя, 17 квітня 2022 17:26

"Україна не віддасть території на сході, щоб закінчити війну" - Зеленський

"Україна не віддасть території на сході, щоб закінчити війну" - Зеленський
Зеленський не виключає, що росіяни знову можуть спробувати захопити Київ, якщо переможуть битву за Донбас. Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна не віддасть свої території Росії задля закінчення війни. Він додав, що українські військові готові дати відсіч росіянам на Донбасі, і це істотно повпливає на перебіг війни.

Про це він розповів в інтерв'ю CNN.

"Ось чому для нас украй важливо не дозволити їм, стояти на своєму, тому що ця битва може вплинути на перебіг усієї війни. Тому що я не довіряю російським військовим і російському керівництву", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія може повторно спробувати захопити Київ

Зеленський додав, що в України немає жодних гарантій, що Росія не спробує знову захопити Київ, якщо їй вдасться захопити Донбас.

"Тому ми розуміємо, що, те що ми їх відбили й вони тікали від Києва - з Чернігова і з цього напрямку - це не означає, що якщо їм вдасться захопити Донбас, вони не прийдуть далі до Києва", - додав президент.

В Офісі президента прогнозують важкі бої на Сході, але перекинутих російських військ бракує для оточення. Проте українські сили вже почали певний рух у цьому районі.

Зараз ви читаєте новину «"Україна не віддасть території на сході, щоб закінчити війну" - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути