неділя, 06 листопада 2011 17:22

Український уряд взяв зобов'язання перед МВФ і не виконав їх - експерт

Український уряд взяв зобов'язання перед МВФ і не виконав їх - експерт

Міжнародний валютний фонд не піде на уступки уряду України при наданні кредиту, поки уряд не виконає всі взяті на себе зобов'язання.

Про це заявив експерт із економічних питань Віктор Суслов.

За його словами, місія МВФ виїхала достроково і вже з'явилося офіційне повідомлення про те, що віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко і міністр фінансів Федір Ярошенко полетіли в Вашингтон для продовження переговорів. Відповідно, домовитися про надання кредиту з МВФ не вдалося.

"Україна виконала вимоги щодо проведення пенсійної реформи, зокрема щодо підвищення пенсійного віку жінок. Проте Україна не виконала вимог щодо підвищення цін на газ для населення та підвищення вартості житлово-комунальних послуг", - зазначив Суслов.

На думку експерта, уряд вчинив необачно в липні 2010 року, коли для отримання кредиту від МВФ за програмою stand by погодився на вирішення проблеми занижених тарифів на газ для населення.

Місія МВФ поїхала і наказала українському уряду "виконати додаткову роботу"

"Якщо уряд взяв на себе такі зобов'язання, то має їх виконувати. А якщо виконання неприйнятне по політичним мотивам, то про це треба було думати ще в 2010 році. Тоді вибори були ще далеко і про це ніхто не думав. МВФ в політичні ігри, як відомо, не грає і його не цікавить питання з виборами", - пояснив експерт.

Він вважає, що уряд не зможе домовитися з МВФ щодо виділення наступного траншу.

„Я думаю, що, нажаль, навряд чи вдасться домовитися з МВФ, якщо тільки не будуть виконані вимоги тієї угоди, під якою підписалася українська влада. Я вважаю, що її вимоги виконані не будуть саме через політичні мотиви", - додав Віктор Суслов.

Зараз ви читаєте новину «Український уряд взяв зобов'язання перед МВФ і не виконав їх - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути