пʼятниця, 04 листопада 2011 17:21

Українські націоналісти розігнали "Русскій марш" у Києві

Українські націоналісти розігнали "Русскій марш" у Києві

Українські націоналісти із ВО "Свобода" та УНА-УНСО зірвали сьогодні проведення "Русского маршу" у Києві. Як наслідок, четверо свободівців були затримані правоохоронними органами.

Про це у коментарі Gazeta.ua повідомив голова Київського осередку ВО "Свобода" Андрій Іллєнко.

"Сьогодні ми боролись із проявами українофобії та пропагандою російського шовінізму - так званим "Русскім маршем", який мав відбутись у Києві. Ми не допустили його проведення", - зауважив Іллєнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода" не проти проукраїнських "русскіх маршів" у Криму

За його словами, представники "Русского блока" збирались на столичній Арсенальній площі, але українські націоналісти не дали їм пройти організованою колоною, забрали у них прапори.

"Очевидно, що жодного успіху шизоїдні імперські марші в Києві ніколи не матимуть. Убогість акції російських імперіалістів свідчить, що навіжена пропаганда "Русскава міра" не має жодних результатів в Україні. Українофобські ідеї як сповідувала, так і сповідує купка маргіналів", - заявив голова київської "Свободи".

"Залишки проросійських марширувальників приєднались до хресної ходи Московського патріархату... Після цього "Беркут" затримав 4 "свободівців" - депутата Вишгородської районної ради Юрія Левченка, депутата Вишгородської міської ради Юрія Городиського, депутата Узинської міської ради Назара Науменка та Олександра Солонька", - уточнив активіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Організаторам "російського шабашу" в Криму обіцяють непереливки

Він додав, що їх протримали близько двох годин, після чого відпустили, висунувши обвинувачення за статтею 173 Адміністративного кодексу - дрібне хуліганство.

Крім того, Іллєнко розповів, що сьогодні над двома свободівцями - Едуардом Ігольніковим та Кирилом Бабенцовим, яких затримали учора під час акції під Верховною Радою, відбувся суд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Ради затримали та побили двох "свободівців"

"Печерський районний суд їх повністю виправдав. Тобто учорашні дії міліції щодо затримання наших хлопців були незаконні - це визнав суд", - підкреслив Іллєнко.

Зараз ви читаєте новину «Українські націоналісти розігнали "Русскій марш" у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

235

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути