Ексклюзиви
пʼятниця, 23 лютого 2018 13:35

Україну посунули на задвірки - Кучма зробив відверту заяву

Україну посунули на задвірки - Кучма зробив відверту заяву
Світова спільнота посунула Україну на задвірки, каже другий президент Леонід Кучма. Фото: EPA/UPG

Світова спільнота посунула Україну на задвірки.

Про це заявив другий президент Леонід Кучма на Балто-Чорноморському форумі.

"Ми всі з нетерпінням чекали Мюнхенської конференції. Пам'ятаю 2007 рік, де Путін на проблемах безпеки поставив хрест. І в 2008 році це продемонстрував на Грузії, на Осетії.

Тепер, сьогоднішня конференція. Більше політики пацифізму, ніж прозвучало на ній, важко було уявити. А Україна взагалі на задвірках була. Нібито ми там не існуємо. Якби не поїхав туди президент і не нагадав, що ми є на європейській карті, так напевно б і забули. Ось що страшно. І над цим треба думати", - сказав він.

"Ми говоримо, що всі навколо винні. Весь світ. А ми? Ми собі всередину заглядаємо? Або що ми робимо в Україні? Іноді задаю нескромне запитання для себе:"Чому Україна ніколи не була державою в повному розумінні цього слова?". Відповідь дуже проста: давайте подивимося на наш парламент, політичний бомонд. Ми самі себе з'їдаємо.

Якщо процес буде так далі йти, що кожен день: давай вибори президента, парламенту, ми про життя всередині країни взагалі не говоримо, як ніби людей немає. Ми про економіку взагалі забули... На нас світ буде дивитися крізь пальці. Що тільки українці: дай. 75% валового продукту - наші борги. Це жах. А хто за них платити буде? Якщо зараз не дасть Міжнародний валютний фонд, що, оголошувати дефолт?", - заявив Кучма.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко озвучив цьогорічну статистику втрат на Донбасі

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі. Через російську агресію на Донбасі загинули понад 10 тис. українців.

Зараз ви читаєте новину «Україну посунули на задвірки - Кучма зробив відверту заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути