пʼятниця, 01 лютого 2019 11:55

Українській владі треба перестати мріяти про НАТО і почати робити реформи в Україні - Ніколаєнко

Українській владі треба перестати мріяти про НАТО і почати робити реформи в Україні - Ніколаєнко
Глава політичної партії "Основа" Андрій Ніколаєнко вважає, що українці прагнуть не в НАТО і ЄС, а хочуть безпеки і достатку. Фото: прес-служба

Україні не обов'язково ставати членом НАТО, щоб забезпечити високу обороноздатність.

Таку думку в ефірі телеканалу Zik висловив глава політичної партії "Основа" Андрій Ніколаєнко.

"Я вірю в те, що Україна здатна розвинути висококласні збройні сили. Чи потрібно для цього бути членом НАТО? Ні, не потрібно. Чи потрібно для цього тісне двостороннє співробітництво з провідними країнами світу? Бажано. Чи достатньо у нас розвинений військово-промисловий комплекс? Є приклади, коли у низки країн не було власного ВПК і вони його побудували, не будучи членами НАТО. Це Ізраїль і Південна Корея. Ні та, ні інша країна не були в складі Альянсу, проте змогли побудувати свій ВПК не в останню чергу завдяки підтримці стратегічного союзника - США", - заявив Ніколаєнко.

За словами глави "Основи", українській владі слід замість необґрунтованих мрій про членство в Альянсі перейти до реалізації реформ в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держуправління в Україні перетворилося на ток-шоу - Ніколаєнко

"Нашій владі треба перестати мріяти про входження в НАТО, а почати, нарешті, робити реформи. Якщо подивитися на річну національну програму під егідою Комісії Україна - НАТО за минулий рік, то першим пунктом значиться створення антикорупційного суду. Але він досі не запрацював. Хіба війна заважала цим займатися? Також в плані дій - нова виборча система. Її ми теж не бачимо. Якби керівники країни дійсно хотіли виконати план і наблизитися до стандартів Альянсу, то реалізували б всі пункти, які не залежать від війни з Росією", - підкреслив Ніколаєнко.

Україна володіє сильним ВПК. І необхідно дотримуватися національних інтересів, щоб не послабити позиції нашої країни в цій сфері, додав політик. "Тому підписуючи контракти і закуповуючи будь-яке обладнання, слід виходити з національних інтересів", зазначив він.

За словами Андрія Ніколаєнка, українці прагнуть не в НАТО і ЄС, а хочуть безпеки і достатку.

"Не бачачи безпеки і економічного зростання тут, українці тікають з країни. Тому потрібно будувати сильну Україну тут, і не орієнтуватися ні на Брюссель, ні на Вашингтон, ні на Москву. Тільки коли наші політики це зрозуміють, українці зможуть відчути поліпшення рівня життя" , - резюмував глава "Основи".

Українська економіка не в змозі обслуговувати величезний зовнішній борг. Нова влада зобов'язана буде продемонструвати кредиторам реальний план економічних реформ і вимагати справедливої ​​реструктуризації боргів, заявив глава партії "Основа" Андрій Ніколаєнко. Так прокоментував мінфінівську Програму з управління державним боргом, сумарні виплати за якими в 2019 році повинні скласти $417,5 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Українській владі треба перестати мріяти про НАТО і почати робити реформи в Україні - Ніколаєнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути