Ексклюзиви
середа, 22 квітня 2009 10:36

Українські дипломати помстилися "сіонізму" за Голодомор

Українські дипломати помстилися "сіонізму" за Голодомор

Міжнародна конференція по боротьбі з расизмом, яка почала свою роботу в Женеві, ще до свого відкриття оскандалилася через відмову участі в ній низки країн (США, Німеччини, Канади, Нідерландів, Італії, Ізраїлю, Польщі, Австралії та Нової Зеландії).

Вони пояснили свою позицію тим, що на конференцію приїжджає президент Ірану Махмуд Ахмадінежад. "Відмовники" не дарма побоювалися іранського лідера. Останній відразу ж почав критикувати сіонізм, прирівнявши його до расизму.

"Захід послав мігрантів з Європи, США та інших частин світу, щоб встановити повністю расистський уряд в окупованій Палестині. Сіонізм - всього лише один з синонімів расизму і використовує релігійні відчуття неосвічених людей для того, щоб приховати свою злу природу", - заявив під час свого виступу Ахмадінежад. Як тільки з трибуни прозвучало слово "сіонізм", конференцію почали залишати багато з її учасників.

Багато, але не всі. Залишилися делегації 22 країн.

За даними ізраїльської газети "Едіот Ахронот", це були переважно ісламські країни, Росія та Україна. Наші дипломати зал на знак протесту не покинули. У МЗС вчора не змогли пояснити, чим викликаний цей вчинок. Офіційно обіцяли прокоментувати тільки сьогодні.

Неофіційні ж версії були різні. На думку одних наших співбесідників в МЗС, це випадковість - делегати забарилися або просто не надали значення тому, що відбувається. На думку інших, "це був тонкий натяк Ізраїлю на те, що ця країна не мала рації, коли не визнала Голодомор геноцидом".

Зараз ви читаєте новину «Українські дипломати помстилися "сіонізму" за Голодомор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути