Ексклюзиви
неділя, 13 липня 2014 11:18

Спецтема: Війна на Донбасі

Українська авіація завдала п'ять ударів по противнику, знищені десятки бойовиків та "Гради" - міноборони

Українська авіація завдала п'ять ударів по противнику, знищені десятки бойовиків та "Гради" - міноборони
Фото: rutube.ru

Ввечері, 12 липня, українські льотчики знищили три установки РСЗВ БМ-21 "Град", до 30 бойовиків під Горлівкою та склади з боєприпасами і зброєю під Савур-могилою.

Всього авіація ЗСУ нанесла п'ять точкових авіаударів по визначених об'єктах противника, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Зазначається, що перший авіаудар авіації було нанесено по опорному пункту терористів в районі Лисичанська на Луганщині. Було уражено скупчення бойовиків, а також озброєння і техніку.

"Другий прицільний авіаудар військові льотчики завдали по базі бойовиків в районі населеного пункту Гольмовський, Горлівського району. Там приміщення спеціалізованої школи терористи обладнали під свої казарми. Авіацією було знищено до 30 терористів, 2 установки РСЗВ БМ-21 "Град", 2 одинці ЗУ-23-2 та до 6 одиниць броньованої бойової техніки", - йдеться в повідомленні відомства.

Третій авіаудар було нанесено в районі скупчення бойовиків поблизу населеного пункту Ровеньки. В результаті було знищено до 10 бойовиків, знешкоджено реактивну систему залпового вогню БМ-21 "Град" та виведено з ладу декілька одиниць броньованої техніки.

Четвертий удар здійснено по базі бойовиків в районі населеного пункту Торез. Дані щодо знищеної техніки та живої сили бойовиків уточнюються.

Щодо п'ятого удару, його було нанесено в районі кургану Савур-могила, що неподалік Донецька. Авіацією уражено опорний пункт, де були скупчені терористи, бойову броньовану техніку та склади з боєприпасами і зброєю. Дані уточнюються.

"Також протягом дня проведено повітряну розвідку і виконано 7 літаковильотів винищувальної авіації на прикриття угрупувань військ (сил АТО). Всього протягом доби авіацією Повітряних сил Збройних сил України виконано 16 літаковильотів", - зазначають у міністерстві.

Зараз ви читаєте новину «Українська авіація завдала п'ять ударів по противнику, знищені десятки бойовиків та "Гради" - міноборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути