понеділок, 18 січня 2010 07:26

Українці в США та Німеччині не захотіли йти на вибори

Українці в США та Німеччині не захотіли йти на вибори

Активність українців, які проживають у Німеччині, на нинішніх президентських виборах виявилася надзвичайно низькою. На дільниці у Берліні проголосували менше чотирьох відсотків зареєстрованих виборців.

У Берліні проголосували 747 українців з понад 20 тисяч, внесених у виборчі списки. Про це повідомив офіційний спостерігач Андрій Вовк.

"Значна частина людей розчарована подіями 2004 року. Цього разу люди вирішили не їхати голосувати", - прокоментував спостерігач.

Більшість зареєстрованих виборців проживають не в Берліні, а в одній з п"яти східних земель Німеччини, які приписані до виборчої дільниці у столиці.

"Виборці були здебільшого не готові витрачати час та кошти на дорогу до Берліна і попросту проігнорували голосування", - вважає Вовк.

У Бонні активність виборців була навіть значно нижчою, ніж у Берліні. Тут проголосували 263 українці з понад 24 тисяч зареєстрованих, тобто - дещо більше одного відсотка. Найбільше людей проголосували у Мюнхені – тут було видано майже тисячу бюлетенів.

Посольство України в США також заявляє про низьку явку на виборах президента.

"Проголосували близько 100-120 осіб із 7 тисяч, які стоять на консульському обліку. Явка стандартна, активність трохи нижча, ніж на парламентських виборах. Тут ніколи не було високої явки", - сказав голова виборчої комісії Олег Волошин.

У США відкрито чотири виборчі дільниці з виборів президента України: одна в посольстві у Вашингтоні й три в консульствах у Нью-Йорку, Чикаго і Сан-Франциско.

Людям часто буває неможливо дістатися до виборчої дільниці з віддалених населених пунктів штату або сусідніх штатів.

Німецька хвиля

Зараз ви читаєте новину «Українці в США та Німеччині не захотіли йти на вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути