понеділок, 21 жовтня 2024 14:28

Україна вела таємні переговори з Росією - Умєров

Україна вела таємні переговори з Росією - Умєров
Україна вела таємні переговори з Росією - Рустем Умєров. Фото: armyinform.com.ua

2022 року Україна через міжнародних партнерів вела секретні непрямі перемовини з РФ, у яких було кілька переговорних напрямків.

Зазначається, що США завжди були в курсі цих контактів, тому що українська сторона завжди проводила консультації з усіх питань, повідомив міністр оборони України Рустем Умєров в інтерв'ю The Washington Post.

"Результатом цих таємних переговорів був "гуманітарний коридор", який дозволив 400 тисячам українців виїхати з тимчасово окупованих Росією територій, обміни військовополоненими, політичними в'язнями та пораненими солдатами, а також "зернова угода", яка дозволила Україні відновити експортні шляхи агропродукції у Чорному морі", - зазначив Умєров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримає від Франції ще 12 САУ Caesar за рахунок активів РФ

За даними видання, представники США підтвердили, що секретні переговори відбулися у 2022 році, коли Росія публічно погрожувала застосувати тактичну ядерну зброю.

"Коли я запитав Умерова, чи ведуться зараз такі кулуарні переговори, він відповів, що гуманітарний шлях досі відкритий", - сказав автор статті Дэвид Игнатиус.

"Путін зустрівся з керівниками провідних ЗМІ країн-членів БРІКС у Москві 18 жовтня і заявив, що Росія готова до переговорів з Україною. Але пізніше заперечив, сказавши, що Росія "готова продовжувати цю боротьбу" і що "перемога буде за нами"

Аналітики наголошують, що заяви Путіна від 18 жовтня є останніми в серії суперечливих заяв російського диктатора та інших високопосадовців Кремля, які намагаються зобразити Росію як таку, що готова до переговорів, водночас даючи зрозуміти, що Кремль не бажає приймати умови, які не означають капітуляції та знищення України.

Зараз ви читаєте новину «Україна вела таємні переговори з Росією - Умєров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути