вівторок, 25 березня 2014 23:54

Україна тицьнула Москву носом у російський неонацизм

Україна тицьнула Москву носом у російський неонацизм
Фото: www.ukrnationalism.org.ua

МЗС України у своєму зверненні до Росії просить перестати поширювати брехливу інформацію в ЗМІ про нібито українських фашистів і зайнятися боротьбою з ксенофобією та расизмом в самій Росії.

Як передає НБН, в українському відомстві зазначили, що "замість витрачання зусиль і коштів своїх громадян на втручання у внутрішні справи України і мізерну пропаганду, яка є звичайним самообманом, спроб нівелювати демократичні досягнення українського народу і виправдати грубу окупацію Автономної Республіки Крим", офіційній Москві варто привернути увагу до зростання проявів фашизму, ксенофобії, правопорушень за етнічною ознакою в Російській Федерації.

У МЗС також озвучили статистику про злочини на міжетнічному та міжрасовому ґрунті в Росії за 2013 рік.

"4 жовтня 2013 року в День народної єдності в Москві і 100 містах Росії традиційні "Російські марші" супроводжувалися використанням свастики, символіки дивізій СС. Від рук расистів і неонацистів в Росії, за даними інформаційно-аналітичного центру "СОВА", в 2013 році загинув 21 чоловік і було поранено 178 осіб, 9 осіб отримали серйозні погрози вбивством", - йдеться в повідомленні.

"На початку 2014 року від ксенофобського насильства постраждало 14 осіб в 6 регіонах країни, 6 з яких загинули... На пам'ятниках радянським воїнам і в публічних місцях все частіше з'являється фашистська свастика і відбуваються акти вандалізму... Також відзначається зростання кількості проявів антисемітизму", - зазначають українські дипломати.

Зараз ви читаєте новину «Україна тицьнула Москву носом у російський неонацизм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути