пʼятниця, 15 травня 2020 06:30

Україна надто бідна країна для дорогого "зеленого тарифу" - Шмигаль

Україна надто бідна країна для дорогого "зеленого тарифу" - Шмигаль
Шмигаль розповів про "зелений тариф" для України. Фото: Укрінформ

Прем'єр Денис Шмигаль та виконувачка обов'язків керівника Міненерго Ольга Буславець спілкувалися з представниками компаній галузі відновлювальної енергетики.

Очільник уряду наголосив, що обсяги чистої енергії в Україні слід збільшувати, причому в ринкових умовах. Однак наразі на тлі кризи в енергетичній сфері країна не може собі дозволити мати найдорожчу "зелену енергію" в Європі, розповіли на Урядовому порталі.

"Питання у ціні. Ми не можемо в країні, де такий рівень бідності, мати найдорожчу в Європі "зелену енергію". Не може бути такого, що країна втрачає, бюджет втрачає, а ми платимо підвищену ціну за "зелену енергетику", – наголосив Шмигаль.

Це не означає обмеження інвестицій. Просто уряд хоче "розуміти вартість цієї енергії".

У підсумку Кабмін та компанії галузі відновлюваної енергетики домовилися підготувати меморандуму про взаєморозуміння, яким проблемні питання будуть урегульовані. Узгодити фінальну версію документу обіцяють на нараді 18 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС похвалив Україну після ухвалення "антиколомойського" закону. Кажуть про фінансову допомогу

"Зелена енергія" – те саме, що відновлювана енергія. Її вироблять з природних джерел енергії – наприклад, вітру та сонця. "Зелений тариф" – це тариф, за яким на гуртовому ринку продають електроенергію, вироблену з альтернативних джерел енергії. Його запровадили у 2009 році, а розмір тарифу визначає держава. Держава встановила "зелений тариф", передбачаючи компенсацію виробникам "зеленої енергії" законом "Про альтернативні джерела енергії". Мовиться приблизно про 4 гривні за кожну кіловат-годину.

Зараз ви читаєте новину «Україна надто бідна країна для дорогого "зеленого тарифу" - Шмигаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути