пʼятниця, 23 лютого 2018 13:44

Україна самофінансує агресію - Ющенко

Україна самофінансує агресію - Ющенко
Віктор Ющенко закликав українців прокидатися від національної байдужості. Фото: 112.ua

Україна не має власного плану зупинення російської агресії. Більше того, протягом останніх чотирьох років Росія залишається найбільшим торговим партнером України.

Про це сказав третій президент Віктор Ющенко в кулуарах Балтійсько-Чорноморського форуму.

"В Україні повинен бути якісний, здоровий, сильний національний план, як боротися з цим лихом (війною. - Gazeta.ua). Три четверті цієї роботи ми повинні самі робити. Ми не повинні бути національно байдужими...

Із 2014 року у нас іде війна з Росією. У 2014-му хто перший торговий партнер України? Росія. У 2015, 2016, 2017 - Росія. Не здається, що це - безглуздя? Що це самофінансування агресії, окупації, яку здійснюють на українській території? Можна розглядати миротворчу місію як важливу функцію. Але якщо ми не наведемо лад, не прокинемося від національної байдужості, не станемо цільними, єдиними, нас легко буде розкласти не залежно від того, чи є у нас миротворча місія", - наголосив Ющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перші фото окупації Криму російськими військовими 2014 року

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі. Через російську агресію на Донбасі загинули понад 10 тис. українців.

Зараз ви читаєте новину «Україна самофінансує агресію - Ющенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути