вівторок, 28 листопада 2017 16:32

Україна просить Інтерпол внести Курченка в базу

Україна просить Інтерпол внести Курченка в базу
Сергій Курченко. Фото: izbirkom.org.ua

Поліція Одеської області просить Інтерпол оголосити в міжнародний розшук бізнесмена-втікача Сергія Курченка.

Про це повідомила у своєму Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Внесено клопотання до Генерального секретаріату Інтерполу про оголошення у міжнародний розшук Сергія Курченка з метою встановлення його місцезнаходження", - написала Сарган.

Вона нагадала, що Курченка підозрюють у створенні злочинної організації, легалізації одержаних злочинним шляхом доходів, ухиленні від сплати податків.

"Лише від його злочинних махінацій з нафтопродуктами до державного бюджету не надійшло понад 2 мільярди гривень обов'язкових платежів. У травні 2017 року прокуратурою погоджено повідомлення про підозру Курченку, оголошено у державний розшук та надано дозвіл на затримання з метою приводу до суду для обрання запобіжного заходу. На теперішній час у кримінальному провадженні статус підозрюваних та обвинувачених мають 22 особи. Судом вже підтверджено провину 15 фігурантів злочинних оборудок", - додала Сарган.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Курченка конфіскували нафтопродуктів на 800 млн грн

Оголошений в Україні в розшук олігарх Сергій Курченко живе в Москві. Купив маєток на Рубльовці за $35 млн. В будинку є дегустаційний і винний погреби, вітальня з каміном, музична вітальня, парадна кухня-їдальня і поварська кухня, гараж на 4 машини і басейн із зоною SPA. Також будинок оснащений тренажерними залами. Є 5 спалень, 6 ванних кімнат, домашній кінотеатр з холом та баром, кілька ліфтів. В охороні Курченка 8 осіб. На випадок замаху возить із собою реаніматолога.

Зараз ви читаєте новину «Україна просить Інтерпол внести Курченка в базу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути