Ексклюзиви
пʼятниця, 21 квітня 2017 19:48

Україна не зможе виграти терористичну війну з Росією - Дацюк

Україна не зможе виграти терористичну війну з Росією - Дацюк
Міжнародні суди не допоможуть виграти війну на Донбасі - Дацюк. Фото: news.pn

Міжнародні засади демократії не дають можливості через суди виграти у Російської Федерації війну за Донбас.

Про це написав філософ Сергій Дацюк у своєму блозі на "Українській правді".

"Терористичну війну ніхто і ніколи виграти не може, бо загальноприйнятного визначення тероризму досі не існує. Головна проблема розуміння тероризму полягає у тому, що ніяк не вдається обмежити визначення тероризму таким чином, щоб до нього не зараховували діяльність легітимних борців за свободу, які можуть мати нелегальний статус у країні, в якій борються.

Що буде, коли Україна надасть суду ООН десятки чи навіть сотні свідчень про фінансування Росією так званих ДНР/ЛНР – про постачання їм Росією зброї, боєприпасів? Нічого не буде. Бо Україна не зможе довести, що це все спрямовувала Росія на тероризм, а не на підтримку легітимного самоврядування в невизнаних світом ДНР/ЛНР.

Будь-які войовничі дії ДНР/ЛНР можна розглядати тепер як захист свого суверенітету чи продовження боротьби за всю територію, яку вони вважають суверенною для власного політичного самовизначення. Подобається нам це чи не подобається, міжнародні правові структури захищають, зокрема, право соціальних груп на самовизначення. За наполягання України засудити ДНР/ЛНР міжнародні структури будуть змушені визнати ДНР і ЛНР стороною, яка воює, а Росію – захисником легітимних борців за свободу. А Україна змушена буде це проковтнути і втертися", - зазначив Дацюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що означає рішення суду в Гаазі для України

19 квітня Міжнародний суд ООН у Гаазі частково задовольнив позов України проти Росії. Зокрема, зобов'язав РФ скасувати заборону Меджлісу кримськотатарського народу в Криму та відновити навчання українською мовою на півострові. Водночас суд відмовив у тимчасових заходах щодо Росії за конвенцією із боротьби з тероризмом. Суд зауважив, що Україна не надала достатньо доказів.

Проміжне рішення має умовне значення для розгляду справи за суттю. Він триватиме кілька років. Нинішні рішення умовно впливатимуть на кінцевий результат.

Зараз ви читаєте новину «Україна не зможе виграти терористичну війну з Росією - Дацюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути