Ексклюзиви
четвер, 21 листопада 2013 22:57

"Україна — це Європа" - на Майдан прийшло вже близько 300 протестувальників
7

О 22:00 на Майдані Незалежності зібрались близько 250 прихильників євроінтеграції. Причиною мітингу стала сьогоднішня інформація про призупинення євроінтеграції України.

Про це передає кореспондент Gazeta.ua

Мітинг розташувався біля споруджуваної ялинки. Учасники слухають активістів та нардепів, які висловлють свої думки. Біля проїжджої частини кілька десятків людей з прапорами вистроїлися у ряд та махають ними до проїжджаючих автомобілів. Протестувальники взялись за руки та скандують: "Україна — це Європа".

"Після сьогоднішньої заяви Азарова тут має постати новий Майдан по типу помаранчевої революції. Сьогодні влада зрадила свій народ", - каже учасник акції Валерій.

Більшість учасників акції — молоді люди. Також присутні нардепи Віталій Кличко, Леся Оробець та Юрій Луценко,

Учасників охороняють кілька десятків міліціонерів, які стоять по периметру Майдану. Два автобуси зі співробітниками спецпідрозділу "Беркут" розташувалися на вулиці Городецького.

Як повідомлялося, сьогодні Кабмін України раптово вирішив призупинити процес підготовки до підписання Угоди про асоціацію з Європейським  Союзом. У зв'язку з цим екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський заявив, що Україна не підпише Угоду про асоціацію з Європейським союзом на саміті Східного партнерства наприкінці цього місяця у Вільнюсі.

Це сталося після того, як сьогодні Рада відмовилася дозволити виїзд ув'язнених для лікування за кордон. Це дозволило б звільнити колишнього прем'єр-міністра Юлію Тимошенко, засуджену за підписання газових контрактів, які її головний опонент на виборах 2010 року, президент Віктор Янукович, вважає кабальними. Парламент відхилив усі шість законопроектів №3461, 3479, 3453-а, 3526, 3599, 3596 щодо цього. ЄС вважає ув'язнення Тимошенко проявом вибіркового законодавства і ставить умовою підписання епохальної угоди про асоціацію і ЗВТ її звільнення.

Нагадаємо також, що завтра відзначається дев'ята річниця з дня старту помаранчевої революції - масових акцій протесту в Україні в 2004 році проти фальсифікацій на виборах президента. В результаті наймасовіших в історії української незалежності заворушень були призначені перевибори,  на яких Віктор Ющенко здобув перемогу над Віктором Януковичем. У 2010 році Янукович взяв реванш. На думку експертів, він переміг зокрема завдяки діям Ющенка, які дискредитували його соратницю по Майдану - екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «"Україна — це Європа" - на Майдан прийшло вже близько 300 протестувальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

91

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути