пʼятниця, 28 серпня 2015 15:41

Вчителів треба заохочувати бонусами - Яценюк

Вчителів треба заохочувати бонусами - Яценюк

Законом про освіту треба запровадити систему, за якою кожен вчитель буде зацікавлений в тому, щоб у нього були найкращі результати.

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк під час наради з директорами загальних середніх навчальних закладів у п'ятницю, 28 серпня.

"Це фактично система премій і бонусів за об'єктивними результатами оцінки діяльності кожного вчителя", - наголосив він.

Глава уряду наголосив на необхідності ухвалення закону про освіту, який "передбачає як зміни в навчальних планах, зміни в кожній школі, так і зміну відношення до вчителя".

"Цим законом ми запроваджуємо систему, за якою кожен вчитель буде зацікавлений в тому, щоб у нього були найкращі результати. Чим сильніший результат у кожного вчителя, тим більше він заробляє", - наголосив він.

Яценюк зазначив, що результат роботи присутніх на нараді директорів загальних середніх навчальних закладів уже доведений. Адже їхні школи – це сто найкращих шкіл, учні яких найкраще здали зовнішнє незалежне оцінювання з української мови.

Також він наголосив на важливості вивчення іноземної мови: "Розвиток особистості через мову – це ще один пріоритет, який є в країні". Він висловив вдячність за підтримку позиції щодо збільшення навчальних годин іноземної мови в школах: "Звичайно, плюс одна година – це мало. Та з наступного року в нас вже буде обов'язкове зовнішнє незалежне оцінювання з англійської мови. Воно не буде обов'язкове для вступу, але воно буде обов'язкове для того, щоб ми побачили рівень, якого досягли наші учні".

Він також зупинився на питанні оптимізації мережі навчальних закладів та якості навчання: "Нам потрібна школа з добрими вчителями, які добре заробляють, є добра матеріально-технічна база, де взимку не холодно, у кожному класі є відповідна література. Тут позиція наша повинна бути єдина: якість освіти – це перш за все".

Глава уряду зазначив, що одним із елементів запровадження якісної освіти в середній школі є програма "Шкільний автобус", яку за дорученням Арсенія Яценюка мають реалізувати голови обласних державних адміністрацій і Міністерство освіти і науки.

Яценюк висловив вдячність директорам шкіл за їх складну роботу: "Усвідомлюю, що ця робота вимагає неймовірних внутрішніх зусиль. Важко всім. А тим більше спілкуванням з дітьми та їх виховання накладає на вас дуже велику відповідальність. Але кожен з вас чудово справився і справиться з цією відповідальністю".

"Ви - лідери процесу змін в системі середньої освіти. Беріть і реформуйте разом із нами систему освіти. І давайте виховувати найдорожче, що в нас є, – сильну європейську українську молодь", - звернувся глава уряду до директорів шкіл.

Зараз ви читаєте новину «Вчителів треба заохочувати бонусами - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути