вівторок, 04 червня 2019 10:40

Вбивство 5-річного хлопчика: для Авакова та Луценка вимагають покарання

Вбивство 5-річного хлопчика: для Авакова та Луценка вимагають покарання
5-річний Кирило Тлявов помер у лікарні

Глава МВС Арсен Аваков, генпрокурор Юрій Луценко та керівник Нацполіції Сергій Князєв повинні понести політичну відповідальність за загибель 5-річного хлопчика, якого застрелили поліцейські.

На цьому з трибуни наголосила народний депутат Олена Сотник.

"Коли його доставили до лікарні, оперативна група, яка приїхала на місце, дивним способом встановила, що поранення були отримані внаслідок механічного удару. Поліцейські фактично намагалися прикрити злочин, вигородити колег. 2 дні мичання з боку Національної поліції, жодної адекватної реакції, поки вчора громадськість не вийшла під Міністерство внутрішніх справ. І почали вимагати, по-перше, перекваліфікації - вони хотіли кваліфікувати це як злочин із необережності. По-друге, передачі до Державного бюро розслідувань, бо поліція хотіла сама себе розслідувати. По-третє, обрання запобіжного заходу не домашній арешт, як хотіли спочатку прокурори, а тримання під вартою...

Сьогодні пройдуть акції по всій Україні, під усіма відділками поліції. Якщо ви вважаєте, що відставки керівника поліції Київської області достатньо, то ні. Мають понести відповідальність прокуратура, яка теж брала участь у цьому, МВС, Національна поліція... Маємо викликати сюди міністра внутрішніх справ, голову Національної поліції, генерального прокурора, а також голову ДБР, щоб він доповів щодо можливості проведення незалежного розслідування", - сказала Сотник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивство поліцейськими 5-річного хлопчика: Зеленський пообіцяв покарати винних

31 травня у Переяславі-Хмельницькому на Київщині 2 п'яних поліцейських вирішили розважитися й постріляти в бляшанки. Під кулю потрапив 5-річний Кирило Тлявов. Хлопця доправили до лікарні в Києві. 3 червня він помер.

Звістка про "розваги" правоохоронців і смерть дитини збурила суспільство. Увечері 3 червня під стінами МВС люди організували акцію. Після цього стало відомо про відсторонення керівництва районної та обласної поліції.

Зараз ви читаєте новину «Вбивство 5-річного хлопчика: для Авакова та Луценка вимагають покарання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути