Ексклюзиви
четвер, 09 серпня 2012 13:12

У регіонах готуються висловити недовіру Януковичу через мову

У регіонах готуються висловити недовіру Януковичу через мову
Сергій Соболєв пообіцяв провести імпічмент Януковичу. Фото: dni.com.ua

У регіонах на всіх рівнях будуть створюватися віче, де оголошуватимуть про невизнання закону "Про засади мовної державної політики".

Про це на прес-конференції у Києві сказав "бютівець" Сергій Соболєв.

Він розповів, що вчора перебував у Львівській області і там дізнався про те, що президент Віктор Янукович підписав "мовний" закон.

"Було ухвалено рішення про те, що будуть відбуватися найближчими днями відкриті сесії-віче, на яких будуть ухвалюватися рішення про відновлення конституційного ладу на території громад, які об'єднують відповідні сільські, селищні, обласні,районні ради всіх рівнів", - розповів він.

Соболєв додав: "На території цих громад буде діяти 10 стаття Конституції, ніхто не матиме права її скасувати, рішення від 1999 Конституційного суду, де чітко визначено статус державної мови і крім того фактично зараз починається процес невизнання нелегітимного рішення Януковича, коли він підписав незаконний акт "про язики" в Україні".

За його словами, вчора прийнято рішення про початок процедури оголошення імпічменту Януковича і висловлення йому недовіри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович затягує дискусію навколо "мовного" питання – експерт

"Під цим повинен підписатися кожен депутат кожної ради, хто підтримує це рішення. Саме це і буде проініційоване буквальне сьогодні Об'єднаною опозицією", - розповів нардеп

Він також нагадав, що після обрання нової Верховної Ради Об'єднана опозиція одразу ініціює зміни до виборчого законодавства щодо механізмів імпічмента президенту.

"Це стосується не тільки персонально Януковича, а будь-якого президента, який потім буде обиратися в країні. Крім того, ви знаєте, що це зобов'язання, які взяв на себе кожен депутат Обєднаної опозиції, підписавши відповідну присягу", - підкреслив Соболєв.

Зараз ви читаєте новину «У регіонах готуються висловити недовіру Януковичу через мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути