Ексклюзиви
четвер, 22 червня 2023 09:55

Спецтема: Війна Росії проти України

У Путіна проблеми. Британська розвідка розгадала наміри Держдуми РФ

У Путіна проблеми. Британська розвідка розгадала наміри Держдуми РФ
Британська розвідка попередила про нову ІПСО Кремля. Фото: eastnews.ua

Російська Федерація проводить нову інформаційну операцію, щоб виправдати злочинні дії російського диктатора Володимира Путіна щодо викрадення українських дітей.

Держдума РФ реагує на міжнародне засудження депортації Росією дітей з окупованої України після її повномасштабного вторгнення, йдеться у огляді британського Міноборони за 22 червня, опублікованому в Twitter.

"20 червня російська Держдума проголосувала за створення парламентського комітету з розслідування ймовірних злочинів, нібито скоєних українським урядом щодо неповнолітніх на Донбасі з 2014 року", – сказано у повідомленні британської розвідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські аналітики проаналізували сповільнення контрнаступу ЗСУ

Цілком імовірно, що цей крок з боку Москвм сприяє інформаційним операціям Росії.

"Кремль перетворює законодавство на зброю в спробі заплутати наратив навколо власних кричучих дій. Повідомлення про права дітей є важливою комунікаційною темою для РФ, оскільки їхня депортація стала основою ордера Міжнародного кримінального суду на арешт президента Путіна, виданого в березні", – зазначають у Міноборони Великої Британії.

17 березня МКС видав ордер на арешт Володимира Путіна і уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Путіна і Львову-Бєлову підозрюють у скоєнні воєнного злочину – незаконної депортації і переміщення дітей з окупованих районів України до РФ.

Відтепер Путін має статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину, сказав генеральний прокурор України Андрій Костін.

27 квітня Парламентська асамблея Ради Європи визнала самопроголошеного президента Олександра Лукашенка причетним до депортації українців.

З початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації і до травня цього року до Білорусі з тимчасово окупованих ворогом територій України вивезли 2150 дітей. Їх утримують у трьох місцях.

Зараз ви читаєте новину «У Путіна проблеми. Британська розвідка розгадала наміри Держдуми РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути