середа, 24 квітня 2019 11:18

У Порошенка схиляються до дострокових виборів — ЗМІ

У Порошенка схиляються до дострокових виборів — ЗМІ
В оточенні Петра Порошенка вважають, що йти на парламентські вибори треба зараз. Фото: Reuters

Соратники чинного президента Петра Порошенка, який програв вибори, схиляються до необхідності дострокових виборів до Верховної ради. Про це пише "РБК-Україна".

Багато соратників Петра Олексійовича у парламенті вважають, що йти на перевибори треба саме зараз, повідомляють журналісти.

Мовляв, рейтинг чинного президента, попри поразку, залишиться ще достатньо високим, тому мобілізувати своїх прихильників буде легше. Водночас до осені ситуація може кардинально змінитися, тому частина впливових нардепів виступає за те, щоб зафіксувати рейтинг.

"Зараз "Слуга народу" набере відсотків 30, а ми візьмемо десь 15-20%. Перейдемо в системну опозицію", — пояснював ще до другого туру співрозмовник у штабі Порошенка.

За словами джерел у команді президента, якщо Зеленський піде на крок із розпуском Верховної Ради, то для них залишиться 2 варіанти: або подавати позов до Конституційного суду, або ж іти на вибори.

"Ми схиляємося до того, що якщо Зеленський зробить такий крок, ми зосереджуємо зусилля і йдемо на вибори, при цьому не намагаючись боротися за те, що це рішення незаконне", — сказав співрозмовник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакарчук відповів на чутки про №1 у списку БПП

ЦВК порахувала 100% протолколів. Згідно з ними, шоумен Володимир Зеленський отримав 73,22% — це 13 541 530 голосів виборців.

Чинного главу держави Петра Порошенка підтримали 24,25% — 4 522 320 громадян.

Зараз ви читаєте новину «У Порошенка схиляються до дострокових виборів — ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути