Ексклюзиви
середа, 07 лютого 2018 14:51

У Меркель не підтримали пом'якшення санкцій проти Росії

У Меркель не підтримали пом'якшення санкцій проти Росії
Німеччина допускає пом'якшення санкцій проти ЄС фото: mda_official twitter

Учасники коаліційних переговорів політичних партій Німеччини не продемонстрували жодних ознак того, що Росія може розраховувати на пом'якшення санкцій.

Партія Ангели Меркель під час переговорів про формування правлячої коаліції погодилася, що санкції ЄС проти Росії повинні залишитися прив'язаними до виконання Мінських угод. Про це пише Bloomberg з посиланням на проект коаліційної угоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна вимагатиме визнати нелегітимними вибори в Росії

"Після імплементації Мінських угод ми готові поступово послабити санкції", - йдеться в документі.

Позиція потенційних партнерів по коаліції контрастує із закликом минулого місяця від державних прем'єрів у Східній Німеччині полегшити економічні санкції. Вони стверджували, що ці заходи не мали впливу на Росію і нашкодили промисловості в колишній комуністичній частині Німеччини. Уряд Меркель відкинув ці заклики та нагадав про російську військову агресію проти України.

"Тому санкції, введені ЄС, залишатимуться чинними доти, поки причини, за якими вони були введені, не зникнуть", - сказала прес-секретар німецького уряду Ульріке Деммер.

Відповідно до домовленості, досягнутої в ході коаліційних переговорів у Німеччині, новим главою Міністерства закордонних справ країни стане глава Соціал-демократичної партії Німеччини Мартін Шульц. Про це повідомляє rbc.

На сьогодні міністром закордонних справ Німеччини є Зіґмар Ґабріель, він також входить в "нормандську четвірку" глав МЗС з питання вирішення ситуації в Україні.

Концерн Shell припинив продаж масел на території окупованого півострова Крим через санкції проти Російської Федерації.

Зараз ви читаєте новину «У Меркель не підтримали пом'якшення санкцій проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути