середа, 16 травня 2012 11:19

У Луценка знайшли нове захворювання - його можуть звільнити від покарання

У Луценка знайшли нове захворювання - його можуть звільнити від покарання
Ірина Луценко перерахувала всі заслуги чоловіка. Фото: obozrevatel.com

О 10. 00 годині суд продовжив засідання по апеляційній скарзі на вирок у справі  Юрія Луценка.

Наразі на дебатах виступають захисники екс-міністра внутрішніх справ.

Слово має його дружина Ірина Луценко. Вона перерахувала основні пункти основних досягнень роботи чоловіка на посту міністра внутрішніх справ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Суд щоденно порушує права Юрія Луценка" - адвокат

"МВС було виявлено тисячі високопосадових корупціонерів, загальна сума виявлених розкрадань перевищила 10 мільярдів доларів США. Саме в кабінеті міністра Луценка троє міліцейських офіцерів, які скоїли вбивство журналіста Георгія Гонгадзе вимушені були зробити зізнання на підставі доказів, добутих самою ж міліцією", - каже вона.

Також Ірина Луценко зауважила, що під час роботи її  чоловіка, ефективність роботи підрозділу по боротьбі з наркотиками, почали оцінювати не за кількістю затриманих наркоманів, а за кількістю викритих організаторів збуту наркотиків. Луценко домігся постанови уряду про припинення вільного продажу нарковмісного препарату трамадолу, який споживався вдесятеро більше медично обгрунтованих потреб.

Також дружина екс-міністра розказала, що під час його роботи в ВМС раніше 2-3 години ночі він додому не повертався.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко підтримує ініціативу Яценюка оголосити імпічмент Януковичу

"Це була цілодобова 5-річна страшна робота, в  нього просто не було часу думати про когось  з його водіїв,в  чому його звинувачують. Сьогодні міліціонери змушені  викуповувати у держави один-єдиний день, коли їх хвалять за службу. А інші 364 дні хаять, адже встановлене указом президента щорічне урочисте відзначення дня міліції є вшануванням всіх тих, хто віддав свої сили та іноді життя", - виступила Ірина Луценко.

За словами Ірини Луценко вирок колегії суддів Печерського районного суду у справі Луценка є незаконним. В основу вироку покладено лише матеріали досудового слідства, яке грунтується на припущенні обвинувачення як лише однієї зі сторін процесу. Висновки суду необгрунтовані, не зазначено, чому показання майже усіх допитаних у суді свідків суд не взяв до уваги. Не було злочинних діянь, а відповідно і наслідків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Увесь судовий процес над Луценком - це байки хворої людини" - нардеп

Також вона зазначила, що при обстеженні її чоловіка в черговий раз діагноз вірусний гепатит TTV був підтверджений, а також зазначено про нові захворювання.

"Захворювання кишківника та інших органів травлення, з вираженим синдромом порушення усмоктування в стадії кахексії, цирози печінки різної етіології в стадії декомпенсації, що є підставою для подання адміністраціями установ виконня покарань в суди матеріалів про звільнення засуджених від подальшого відбування покарання" - розповіла дружина екс-міністра.

За словами Ірини Луценко , ненадання належної медичної допомоги її чоловікові порушує статю 3 Європейської конвенції з прав людини.

Зараз ви читаєте новину «У Луценка знайшли нове захворювання - його можуть звільнити від покарання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

146

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути