понеділок, 29 жовтня 2012 03:33

У Донецькій школі №16 дві комісії перетворилися на "заручників", чути крики про допомогу
9

Фото: Фото: прес-служба Об'єднаної опозиції

Темнота, члени комісії в "заручниках", оточення спортсменів і бездіяльність міліції - така інформація надходить відразу з декількох джерел: представників Об'єднаної опозиції та УДАРУ, членів окружної комісії, що діють народних депутатів та офіційних спостерігачів.

У донецькій школі № 16 (Калінінський район Донецька, округ № 42) розташовані дві дільниці - Дільниця141677 (1 поверх школи) і ділянка 141 686 (2 поверх школи). Ці виборчі дільниці опинилися в числі двох з шести в Донецькій області, де після закінчення голосування на деякий час вимкнулося світло. Голова дільничної комісії № 141677 (представляє Батьківщину) зафіксувала на мобільний порушення. Потім у голови відібрали телефон та не давали повідомити про підготовку фальсифікацій.

Відео: прес-служба УДАРу

- Коли ми прибули на місце через двері було чутно крики "Допоможіть!" Але міліція не впустила всередину ні членів окружної виборчої комісії, ні інших людей, які мали право там знаходитися при підрахунку, - розповів Gazeta. ua прес-секретар Об'єднаної опозиції Віталій Овчаренко.

Крім міліції школу оточили невідомі "спортсмени", які заважали працювати журналісту.

- Один з них підійшов і вдарив мене в бік, намагався вирвати камеру, - розповів Овчаренко.

Цю інформацію Gazeta.ua підтвердив народний депутат Михайло Волинець. За словами Волинця, зухвало поводився на місці подій і начальник Калінінського РВВС Андрій Абельдяев.

- Голова у когось випросила телефон і подзвонила "на волю" - сказала, що зсередини замкнув двері якийсь великий і нетверезий чоловік. Як тільки ми з'являючись, до школи прибули 40 осіб нетверезих і зухвалих "бойовиків". Начальник міліції відмовився усунути порушення, що не дозволив двом членам окружної комісії пройти на дільницю. Не змогли потрапити всередину і представники райвиконкому, - розповів Волинець.

Про те, що відбувається всередині на дільниці 141677 кореспонденту Gazeta.ua розповів представник ОВК Сергій Дуріцин.

- Сталося захоплення дільниці невідомими. Я маю повноваження туди зайти, але мене не пустили. Але вдалося хитрістю пройти туди нашому Сергію Володимировичу Гречко.

Він встиг дещо розповісти нам, поки у нього не забрали телефон. Там група підозрілих людей, яка представилася пресою, заблокувала вхідні двері, забрала у всіх людей телефони і зробила масове вкидання бюлетенів. Причому, перше вкидання на цій же дільниці було вранці. Люди, що взяли в заручники членів комісії, керують усім процесом на дільниці. Міліція не вживає ніяких заходів. Хоча там треба викликати "Беркут" і брати штурмом. З нами був на місці полковник СБУ у відставці - сказав, що є всіпідстави. Я думаю, що така ж ситуація і на 2 поверсі - в коміссіі141686.

За інформацією представників донецького "УДАРу", на виборчій дільниці № 141686 у цій же школі голова комісії помітила спроби членами комісії підробити підписи виборців на бюлетенях. Після того, як вона спробувала припинити порушення, до ділянки під'їхали "спортсмени" і заблокували ділянку.

Спостерігач від партії "УДАР" і представник ОВК, які прибули для з'ясування обставин, також були заблоковані в приміщенні. Частина членів ОВК та спостерігачів, які в той час перебувала поза приміщенням, не змогли потрапити всередину. Міліція оточила будівлю і фактично приєдналася до блокади, організованої невідомими. У голови комісії стався серцевий напад, викликали швидку, але лікарів так само не допустили  у відрізану від зовнішнього світу школу.

За інформацією "УДАРу" всередині дільниці № 141686 в даний час бюлетені просто складають у одну стопку, спостерігачі не в силах перешкодити порушенню.

Зараз ви читаєте новину «У Донецькій школі №16 дві комісії перетворилися на "заручників", чути крики про допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути