четвер, 21 грудня 2017 15:56

В Авакова дали пораду шпигуну Кремля

В Авакова дали пораду шпигуну Кремля
Станіслав Єжов. Фото: vk.com/id1393549

Затриманий за підозрою у шпигунстві перекладач прем'єр-міністра Станіслав Єжов повинен покаятися і співпрацювати зі слідством.

Про це сказав член колегії МВС України Антон Геращенко.

"Дуже рекомендую Єжову щиросердно покаятися і допомагати слідству встановлювати обставини його зради. Це важливий крок. Радий, що контррозвідка змогла виявити в оточенні прем'єра таку людину", - сказав Геращенко.

За його словами, Єжова завербували російські спецслужби під час роботи у посольстві України у Вашинґтоні кілька років тому.

"Прем'єр-міністр Володимир Гройсман був поінформований керівництвом контррозвідки та Служби безпеки про те, що в його оточенні є людина, яка гонить інформацію на Росію. Цю людину спеціально дезінформовували і перехоплювали його повідомлення до РФ. Усі перемовини прем'єр-міністра, у яких брав участь Єжов, він оформлював у вигляді відповідних записок і передавав Російській Федерації", - зазначив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, яку інформацію збирав затриманий шпигун РФ

20 грудня Служба безпеки затримала на робочому місці чиновника секретаріату Кабміну - перекладача Станіслава Єжова. Його завербували російські спецслужби під час тривалого закордонного відрядження. Збирав за допомогою спеціального обладнання інформацію про діяльность урядових структур. Отримані дані передавав російським кураторам через електронні канали зв'язку.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман за кілька місяців до затримання знав про незаконну діяльність Єжова.

Зараз ви читаєте новину «В Авакова дали пораду шпигуну Кремля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути