Ексклюзиви
середа, 30 жовтня 2013 21:33

У Януковича повноважень набагато більше, ніж в Обами - юрист

У Януковича повноважень набагато більше, ніж в Обами - юрист
Микола Сірий. Фото: tymoshenko.ua
Український президент має дуже широкі повноваження щодо помилування громадян, вони ширші, ніж у лідерів США, Іспанії, Бельгії та ряду інших розвинених країн. Про це розповів адвокат екс-прем'єра Юлії Тимошенко Микола Сірий.

"Якщо подивитися на Конституції України і Конституції США, то повноваження щодо помилування президент України має більші, ніж президент США. Тому що президент США має повноваження помилування, крім справ, що розглядаються в порядку імпічменту, які розглядає сенат. Якщо подивитися на повноваження цілого ряду глав європейських держав, то ми теж побачимо: в конституціях європейських країн (наприклад, Іспанії, Бельгії) визначено, що глава держави має повноваження помилування, але вони обмежені законом", - зазначив захисник.

Він додав, що "Президент України має, з точки зору конституційної практики, найширшу формулу помилування".

"І якщо ми знову ж уважно подивимося на конституційну практику світових країн, то помилування поширюється як інструмент, якщо воно широко закріплено в Конституції, не тільки до засуджених, але й до тих, хто переслідується, - тобто й до тих осіб, відносно яких ще не було винесено судового рішення", - підкреслив Сірий.
Зараз ви читаєте новину «У Януковича повноважень набагато більше, ніж в Обами - юрист». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути