неділя, 14 жовтня 2012 23:49

Тягнибок зібрав 10-тисячну колону на марш УПА і отримав благословіння
54

Фото: Фото: Ростислав Мисюкевич

Марш на честь 70-річчя Українською Повстанської Армії зібрав близько десяти тисяч людей. Вони тримали державні прапори, а також прапори УПА та ВО "Свобода". Збиралися біля пам'ятника Тарасу Шевченку – там пройшов мітинг, на якому виступили лідери "Свободи" Олег Тягнибок та Ірина Фаріон, депутат Київради Олександ Бригинець, поет, автор пісні "Два кольори"  Дмитро Павличко. Він прочитав свого вірша про Романа Шухевича та виступив перед присутніми.

"Я вернувся з Луганська. Сів у поїзд  - до мене підходить провідниця, дівчина з українським обличчям. Кажу: "Дівчино, ти чуєш – я говорю до тебе українською – чому ти до мене говориш російською мовою?". Каже: "Приказали!". Наказали говорить из усіма пассажирами російською мовою! Ганьба!
- Ганьба! – підтримали присутні.

"Ми повинні признати, що дуже мало знаємо про Українську Повстанську Армію",- продовжив поет. – "Інакше б ми не дозволили міністру освіти Табачнику вирвати зі шкільних підручників і нашої історії легенду УПА! Ми б не дозволили і нашому президентові зневажати нас і підписувати антиукраїнський, антиконституційний, антидемократичний закон. Він не є нашим президентом – він є прислужником кремлівської кліки, яка планує побудувати у нас так званий "руський мір"!"

Після мітингу люди пройшли маршем по Володимирській вулиці - до Михайлівської площі, де відбувся святковий концерт. Тримали плакати "Бандера, Шухевич – Герої народу! Вони воювали за нашу свободу!" та "Слава героям УПА!".

Ходу на честь українських повстанців підтримали футбольні фанати. Вони несли саморобний банер "Волю Павличенкам", вимагаючи звільнити Сергія та Дмитра Павличенків, яким нещодавно винесли вирок за вбивстві судді столичного Шевченківського районного суду Сергія Зубкова, 13 років позбавлення волі та пожиттєве відповідно.

Протягом маршу в колоні кілька разів підпалювали димові шашки. На вході на Михайлівську площу учасники маршу спалили кілька радянських прапорів та прапорів Партії регіонів.

Біля сцени лідер "Свободи" Олега Тягнибок відповів на деякі питання журналістів.

"Нашими союзниками є Об'єднана опозиція "Батьківщина". Ми йдемо на вибори двома колонами, підтримуючи один одного. Щодо Кличка – то в мене складається враження, що він грає свою гру. Я особисто його поважаю, але оприлюднення списку людей, яких він веде в парламент, викликає сумніви стосовно його опозиційності в майбутній Верховній Раді. Дуже вже багато він понабирав людей, які близькі до олігархів. Навряд чи вони зможуть проявити свою опозиційну позицію в парламенті. Але час покаже", - сказав він.
Також Олег Тягнибок пообіцяв, що майбутній парламент оголосить імпічмент чинному президенту.

"Ми вважаємо, що президент Янукович зразу після виборів до Верховної Ради повинен готуватися до імпічменту. І отримавши більшість – а я переконаний, що разом з нашими партнерами з "Батьківщини" ми будемо мати таку більшість – нам вдасться розпочати процес не тільки ухвалення закону про імпічмент, але і процес самого імпічменту Віктора Януковича."
Після журналістів до Тягнибока підійшов капелан Київського Крайового Братства ОУН-УПА Сергій Ткачук та благословив його іконою Божої матері, на якій також зображений українські гетьмани, Степан Бандера, а також сам Ткачук.

Зараз ви читаєте новину «Тягнибок зібрав 10-тисячну колону на марш УПА і отримав благословіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1000

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути