Ексклюзиви
вівторок, 20 лютого 2018 10:03

Труханова відпустили виключно під особисті гарантії президента - нардеп

Труханова відпустили виключно під особисті гарантії президента - нардеп
Геннадій Труханов працюватиме на перемогу Петра Порошенка на майбутніх президентських виборах. Фото: From-ua.com

Президент Петро Порошенко особисто дозволив випустити з-під варти мера Одеси Геннадія Труханова.

Про це сказав позафракційний народний депутат Віктор Чумак в ефірі одного з телеканалів.

"Труханов міг повернутися в Одесу виключно під особисті гарантії президента. Тому що повний і всебічний контроль над судовою владою - у президента. І ніхто інший йому (Труханову. - Gazeta.ua) таких гарантій дати не міг", - наголосив Чумак.

У свою чергу голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін наголосив, що тепер Труханов працюватиме на перемогу Порошенка на майбутніх президентських виборах.

"Він розуміє: поки є Порошенко, не буде нормального Антикорупційного суду. І що б не робили НАБУ і САП, Солом'янський суд відпускатиме його на поруки БПП", - зазначив Шабунін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У БПП прокоментували поручительство нардепа за Труханова

15 лютого суд відпустив затриманого мера Одеси Геннадія Труханова на поруки нардепа від БПП Дмитра Голубова.

Слідство вважає, що Труханов і посадовці міськради Одеси причетні до схеми із завдання збитків місцевому бюджету Одеси. У вересні 2016-го Одеська міська рада за 185 млн грн придбала будівлю, яка раніше входила до комплексу ДП Завод "Краян", у приватної структури. Та раніше купила нерухомість за 11,5 млн грн. Отримані від міської влади кошти фірма-продавець спробувала перерахувати компанії з ознаками фіктивності, керівник якої перебуває в зоні АТО. Детективи НАБУ та прокурори САП домоглися арешту рахунків компанії-продавця будівлі.

23 жовтня 2017 року співробітники НАБУ разом з озброєними силовиками винесли з квартири Труханова два опечатаних пакети з документами.

Після того один із депутатів Одеської облради - бенефіціар компанії-продавця згаданої будівлі - разом із ще однією особою запропонували співробітнику НАБУ хабар у розмірі $500 тис. в обмін на зняття арешту з рахунків компанії. Їм повідомили про підозру.

Зараз ви читаєте новину «Труханова відпустили виключно під особисті гарантії президента - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути