Ексклюзиви
четвер, 15 лютого 2018 13:16

Труханов може бути громадянином трьох країн

Труханов може бути громадянином трьох країн
Ім'я Геннадія Труханова фігурує у податковій системі РФ. Фото: УНІАН

Мер Одеси Геннадій Труханов може мати громадянства Російської Федерації та Греції.

Про це сказав прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Кравченко у Солом'янському райсуді, де Труханову обирають запобіжний захід.

"На сайті Федеральної податкової служби Російської Федерації детектив знайшов документ, який свідчить про те, що у Геннадія Леонідовича може бути громадянство Російської Федерації", - повідомив прокурор.

За інформацією з сайту податкової РФ, Труханову видавали паспорт громадянина Росії 8 березня 2002 року, а потім - 14 березня 2011 року. У документах збігаються анкетні дані, дата і місце народження.

"Ми вважаємо це достатнім доказом того, що Труханов може мати й інші громадянства. Це йому надасть змогу уникнути кримінальної відповідальності шляхом переховування", - наголосив Кравченко.

Крім того, слідство має інформацію про те, що у Труханова може бути також громадянство Греції, оформлене на інше ім'я.

Прокурор додав, що ця інформація поки що офіційно не підтверджена. САП направить відповідні запити для перевірки цієї інформації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справу Труханова пов'язали з гучними прізвищами

14 лютого в аеропорту "Бориспіль" затримали мера Одеси Геннадія Труханова та його заступника Павла Вугельмана. Напередодні детективи НАБУ заочно повідомили про підозру Труханову та чотирьом його підлеглим. Підозра стосується справи "Краяна".

Слідство вважає, що посадовці причетні до схеми із завдання збитків місцевому бюджету Одеси. У вересні 2016-го Одеська міська рада за 185 млн грн придбала будівлю, яка раніше входила до комплексу ДП Завод "Краян", у приватної структури. Та раніше купила нерухомість за 11,5 млн грн. Отримані від міської влади кошти фірма-продавець спробувала перерахувати компанії з ознаками фіктивності, керівник якої перебуває в зоні АТО. Детективи НАБУ та прокурори САП домоглися арешту рахунків компанії-продавця будівлі.

23 жовтня 2017 року співробітники НАБУ разом з озброєними силовиками винесли з квартири Труханова два опечатаних пакети з документами.

Після того один із депутатів Одеської облради - бенефіціар компанії-продавця згаданої будівлі - разом із ще однією особою запропонували співробітнику НАБУ хабар у розмірі $500 тис. в обмін на зняття арешту з рахунків компанії. Їм повідомили про підозру.

Зараз ви читаєте новину «Труханов може бути громадянином трьох країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути