вівторок, 20 лютого 2018 05:25

Трамп хоче посилити контроль в США за купівлею зброї

Трамп хоче посилити контроль в США за купівлею зброї
Трамп перевірить зброю у американців. Фото: РБК

Президент США Дональд Трамп виступає за те, щоб перевірки на федеральному рівні при купівлі зброї в Сполучених Штатах були переглянуті в бік удосконалення.

"В той час, як дискусії тривають і розглядаються зміни в Конгресі США, президент підтримує зусилля з удосконалення федеральної системи перевірки документів", - заявила офіційний представник адміністрації президента Трампа Сара Сандерс, повідомляє Укрінформ.

У цьому зв'язку Сандерс також поінформувала, що глава Білого дому обговорив це питання з авторами відповідного двопартійного законопроекту в Сенаті Джоном Корніном і Крісом Мерфі. Законопроект передбачає, зокрема, забезпечення постійного інформування відповідних органів про психічні відхилення та судимості потенційних покупців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній радник Трампа погодився свідчити проти Манафорта

Питання щодо контролю над обігом зброї в США загострилося минулого тижня, після стрілянини в однієї зі шкіл штату Флорида. Минулої середи в старшій школі Stoneman Douglas High School міста Паркленд сталася стрілянина. Поліція офіційно повідомила про 17 загиблих і кілька десятків поранених. Нападником виявився 19-річний Ніколас Круз, який раніше навчався в цій школі та був виключений через поведінку.

Зараз ви читаєте новину «Трамп хоче посилити контроль в США за купівлею зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути