вівторок, 07 липня 2015 10:45

Тотальної чистки від корупціонерів не буде — політолог

Тотальної чистки від корупціонерів не буде — політолог

Системної чистки від корупціонерів не буде, бо всі державні інституції побудовані на корупційних і особистих зв'язках.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Олександр Маслак, коментуючи затримання прокурорів.

"Наслідки затримання можуть бути різні. Керівників Держслужби надзвичайних ситуацій теж гучно затримали в Кабміні перед камерами. А закінчилося все нічим. Сподіваюся, цього разу буде навпаки, справи підуть до суду і провину доведуть. Я думаю, що нас очікують окремі гучні затримання. А от цілеспрямованої кампанії, яка викорінювала б корупцію в центральних органах влади не буде. Бо вся наша система державних інституцій побудована на корупційних і особистих зв'язках. І суддівський корпус, і прокурорський, і система правоохоронних органів. Тому я не думаю, що там буде тотальна чистка від корупціяонерів", - сказав він.

На думку експерта, гучні затримання проводяться, щоб понизити рівень невдоволення боротьбою з корупцією.
"Працівникам служби безпеки і заступнику генпрокурора Давиду Сакварелідзе потрібно демонструвати результати своєї діяльності. У суспільстві є невдоволення. Треба людям показувати, що репресивні органи працюють для подолання корупції", - сказав Олександр Маслак.

Нагадаємо, заступника голови слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна і заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця затримали за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. При затриманні у чиновників виявлено близько 500 тисяч доларів, діаманти та незареєстрована зброя.

Зараз ви читаєте новину «Тотальної чистки від корупціонерів не буде — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути