понеділок, 29 січня 2018 17:14

Торгуючий з ОРДЛО Рибалка, пообіцяв відвідати АТО

Торгуючий з ОРДЛО Рибалка, пообіцяв відвідати АТО
Нардеп Сергій Рибалка заявив про поїздку в зону проведення АТО найближчим часом. Фото: Цензор.НЕТ

Народний депутат Сергій Рибалка пообіцяв, що найближчим часом він і його колеги по фракції "Радикальної партії" поїдуть в АТО. Про це він запевнив під час зустрічі з представниками волонтерського центру "Надія", що відбулася 24 жовтня цього року в Дніпровському штабі партії.

"Найближчим часом ми домовилися з нашою командою і з депутатами від обласного відділення Радикальної партії, що ми поїдемо туди (в АТО, - ред.). Безумовно, треба туди їздити постійно. Спілкуючись з бійцями, які знаходяться на передовій, ми можемо дізнатися про проблеми, які сьогодні є, і найголовніше - це рішення цих проблем", - сказав він.

Однак, Рибалка поки не уточнив точну дату свого візиту не передову, і можливо, це безпосередньо пов'язано з його сімейним бізнесом. Відомо, що компанії політика, які виробляють снеки, організовують їх збут на територіях непідконтрольних Україні. Таким чином, за даними слідства СБУ, вони платять податки самопроголошеним ЛНР і ДНР, чим, по суті, фінансують тероризм. Саме за таким злочином сьогодні звинувачують вже двох заарештованих топ-менеджерів Рибалки, яких тримають під вартою в Сумах.

Схема, за якою політик збагачується на воєнних діях в Україні, детально описана в кількох постановах сумського суду.

ТОВ "Снек Експорт", зареєстрована на батька Рибалки - Віктора Рибалку, входить до складу їхньої сімейної снекової корпорації "S.Group". Згідно з матеріалами кримінальної справи, компанія відвантажує свою продукцію (снеки, сухарики, чіпси, арахіс, фісташки, насіння торгових марок "SEMKI", "Мачо", "SNEKKIN", "KartoFan", "Козацька слава", "Козацька розвага", "Red Pistachio" тощо) на адресу білоруської компанії ТОВ "Мир Пива" (220040, м. Мінськ, вул. Богдановича, 128 а, офіс 5).

Надалі, ТОВ "Мир Пива", на підставі зовнішньоекономічних договорів, поставляє зазначену продукцію на адресу невстановлених юридичних осіб в РФ. Ті, в свою чергу, в порушення норм українського та міжнародного законодавства, здійснюють поставку снеків Рибалки на тимчасово окуповану територію Донецької та Луганської областей. "Відбувається це через державний кордон України з боку РФ", - йдеться в постанові Зарічного райсуду м Сум.

Більш того, як сказано в документі суду, за поставлену снекову продукцію на користь самопроголошених Л/ДНР компанії сплачують "митні платежі".

"Після фактичної поставки продукції на тимчасово окуповану територію і сплати так званих "митних платежів" в бюджет ДНР і ЛНР відбувається її поширення для реалізації в магазинах і торгових мережах, які зареєстровані за нормами так званого законодавства ДНР і ЛНР, які фактично належать конкретним представникам цих так званих терористичних організацій, а сплачені так звані податки від реалізації продукції йдуть на забезпечення діяльності зазначених так званих терористичних організацій і окремих їх керівників та учасників", - йдеться в постанові суду.

Зараз ви читаєте новину «Торгуючий з ОРДЛО Рибалка, пообіцяв відвідати АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути