середа, 29 серпня 2012 13:48

Томенкові заборонили виступати у Нагуєвичах

Томенкові заборонили виступати у Нагуєвичах
Миколі Томенку не дали розповісти про Франка. Фото: kievskaya.com.ua

28 серпня віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко перебував із візитом на Дрогобиччині Львівської області. Разом з єдиним кандидатом від Об'єднаної опозиції "Батьківщина" та "Свободи" у Дрогобицькому окрузі Романом Іликом проводили зустрічі з громадськістю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіони" перевершили всіх за кількістю солодких обіцянок - політолог

Близько 13.00 години поїхали у село Нагуєвичі на урочистості з нагоди 156-річчя від дня народження Івана Франка. Поклали квіти до пам'ятника. Передали місцевим школам збірку Франка "Зів'яле листя", до видання якої долучився Томенко.

Далі віце-спікер захотів виступити на сцені, де проходив концерт. Про його візит місцева влада була офіційно повідомлена листом. Біля сцени було близько 300 осіб.

"Як тільки ми про це сказали, почалася якась незрозуміла метушня, - розповідає Ілик. - Організатори сказали, що це треба робити тільки з дозволу районного начальства, ніби була також вказівка з обласної адміністрації не допускати Томенка до виступу. Далі до нас підійшла заступник голови Дрогобицької районної адміністрації, узялася руками в боки і сказала: "А що вам тут треба?". Каже, це не передбачено сценарієм. Як виявляється, тепер, видно, сценарії затверджують на Банковій у Києві".

Томенко запитав організатора:

"А хто затверджував сценарій, Янукович?", - і пішов геть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп порадив опозиції остудити голову і домовитися по округам

Ілик каже, він збирався говорити зовсім не про політику, а про Франка.

"Сумніваюсь, що Янукович знайомий з творчістю Івана Франка, але це не заважає йому боятись не тільки Франкового слова, але й тих, хто його шанує. Саме тому під час святкувань вони не допускають до виступів своїх політичних опонентів", - каже Микола Томенко.

Як відомо, Микола Томенко один з активних пропагандистів творчості Івана Франка, працював над виданням багатотомника його праць.

Зараз ви читаєте новину «Томенкові заборонили виступати у Нагуєвичах ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути