середа, 20 квітня 2011 21:27

Тимошенко заявила, що влада прагне банкрутства "Нафтогазу"

Тимошенко заявила, що влада прагне банкрутства "Нафтогазу"

Екс-прем'єр України, лідер партії Батьківщина Юлія Тимошенко залишила будівлю Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України після майже восьмигодинного допиту.

Вона повідомила, що допит і очні ставки на сьогодні завершилися.

За словами Тимошенко, очна ставка з екс-головою правління "Нафтогазу" Олегом Дубиною підтвердила вигідність газових контрактів, підписаних з Росією у 2009 році.

"Сьогодні якраз і підроблювали цю кримінальну справу, проводили фальшиві необґрунтовані допити, проводили очну ставку з Олегом Дубиною і у нас з ним розбіжностей абсолютно немає. Ми говоримо одне і те ж - що на базі угод, які ми підписали, ціна на газ для України була 228 доларів. Сьогодні, через рік після здачі кримської землі Харківськими угодами, ціна - 300 доларів", - сказала екс-прем'єр.

"Я думаю, що вони такими кримінальними справами не лише хочуть мене ізолювати від людей, а ще і хочуть відвернути увагу від великих скандалів, які сьогодні існують, - від необґрунтованого підвищення ціни на український газ для населення України, відвернути увагу від шаленої інфляції на основні продукти харчування, на товари обігу, від падіння реальної купівельної спроможності пенсій і заробітних плат. Вони просто відволікають такими скандалами увагу", - вважає Тимошенко.

"Вони просто хочуть таким чином відвернути увагу, що вони грабують газовий сектор, що вони віддали Фірташу (бізнесменові Дмитру Фірташу) 11 млрд. кубометрів газу - це до чотирьох мільярдів доларів з бюджету НАК "Нафтогаз". Вони сьогодні, по суті, руйнують цю компанію, хочуть аби вона збанкрутувала, щоб забрати собі. Все це вони хочуть прикрити такими гучними кримінальними справами", - додала вона.

Як повідомлялося, проти Дубини порушена кримінальна справа за перевищення влади і службових повноважень у зв'язку з газовими угодами, підписаними 19 січня 2009 року між "Нафтогазом" і "Газпромом".

Щодо Тимошенко також порушена справа за перевищення влади і службових повноважень при підписанні газових контрактів у 2009 році.

Дубина очолив НАК "Нафтогаз" України у грудні 2007 року з приходом уряду Тимошенко. Був звільнений на початку березня 2010 року у зв'язку з поданою заявою.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко заявила, що влада прагне банкрутства "Нафтогазу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути