пʼятниця, 29 червня 2012 12:26

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Тимошенко симулює хворобу і затягує суд через справу Щербаня - Олійник

Тимошенко симулює хворобу і затягує суд через справу Щербаня - Олійник
Володимир Олійник каже, що Тимошенко затягує розгляд справи. Фото: tsn.ua

Судово-медичну експертизу відносно голови партії  "Батьківщина" Юлії Тимошенко можна провести на підставі наявних медичних документів.

Таку думку висловив перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Олійник.

"У практиці таке бувало – це той випадок, коли особа не хоче йти на контакт, на співпрацю, і методів примусового характеру немає. Як взяти кров, якщо людина не хоче її здавати? Тоді ухвалюється рішення на підставі тих медичних аналізів, довідок, спостережень тими лікарями, які тривалий час спостерігали людину, щоб дати висновок: може брати вона участь чи ні", – зазначив Олійник.

Парламентарій нагадав приклад екс-президента Єгипту Хосні Мубарака, якого доправили до процедури судово-медичної експертизи на ношах, і жодна країна у світі тоді не згадала про порушення його прав.

Водночас він зауважив, що в судовій практиці зустрічаються випадки, коли підсудний симулює погіршення стану здоров'я з метою затягування розгляду справи.

"У судовій практиці досить поширене явище симуляції, коли в такий спосіб людина затягує судовий процес, очікуючи чогось неординарного, яке могло б докорінно змінити ситуацію. У даному випадку всі очікують, що буде широкий тиск з боку Європи та буде прийняте політичне рішення. Але ми наполягаємо на правовому, а не на політичному рішенні", – наголосив Олійник.

Олійник висловив думку, що намагання сторони Тимошенко затягнути судовий процес пов'язане зі справою про вбивство Євгена Щербаня.

"Я думаю, що ще є одна річ, через яку комусь не хочеться почути свідчення – це справа щодо вбивства Щербаня... Брехати в суді безперспективно, і суддя досить швидко зрозуміє, де є брехня. Виникає питання: навіщо ж вона затягує цей процес, якщо можна вийти та сказати, що влада фальшує справу, ніяких свідків немає, ні з ким вона (Тимошенко – Ред.) не зустрічалася? Але цього чомусь не робиться. Навпаки – застосовується технологія затягування процесу", – додав Олійник.

Нагадаємо, 28 червня адвокат Тимошенко Сергій Власенко повідомив, що його підзахисна відмовилася від огляду експертами. "Наскільки мені відомо, до неї приходили люди, які представилися судмедекспертами. Але Ю.Тимошенко відмовила їм у огляді", – наголосив він

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко симулює хворобу і затягує суд через справу Щербаня - Олійник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

133

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути