субота, 04 вересня 2010 08:02

Тимошенко купила забагато "Таміфлю" з переляку

Тимошенко купила забагато "Таміфлю" з переляку

Якби довелося, то екс-прем"єрка Юлія Тимошенко знову б закупила "Таміфлю" для хворих на "свинячий грип".

Про це напередодні ввечері в ефірі Шустер Live заявила сама лідер БЮТ, коментуючи звинувачення у закупівлі цього препарату у надмірній кількості.

"Таміфлю" за моїм дорученням закуповували за ціною на 30% нижче оптових цін, які були на той час у світі. Якби сьогодні треба було робити теж саме, я б зробила. Та істерія, яка була у кожній країні, вимагала бути підготовленими. Це зараз говорять, що нічого там не було. Коли Західна і Центральна Україна втрачали тисячі людей у лікарнях від атипової пневмонії, то мені було страшно", - розповіла лідер БЮТ.

За її словами, була можливість захистити здоров"я людей і дітей.

"Тому я купила "Таміфлю" і вважаю, що поступила правильно. Воно врятувало життя багатьом людям. Краще якась кількість "Таміфлю" загине своєю смертю, ніж його б не вистачило", - зазначила Тимошенко.

Колишня глава уряду нагадала, що про епідемію грипу не вона робила заяву, а Всесвітня організація охорони здоров"я (ВООЗ) і уряд кожної держави.

"Я повністю відповідаю за кожну дію", - наголосила вона.

Тимошенко також зазначила, що у Генпрокуратури не було претензій до неї через закупівлю ліків.

"Коли я працювала у 2008-2009 роках прем"єр-міністром, то генеральним прокурором був прямий друг Януковича (Олександр Медведько - ред.) і він далі працює. Якщо б був натяк, що можуть довести хоч одне порушення закону, то їм не треба було б чекати поки я піду в опозицію. Всі силові структури у влади, тому, будь ласка, порушуйте кримінальні справи", - додала опозиціонерка.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко купила забагато "Таміфлю" з переляку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути