Ексклюзиви
понеділок, 15 лютого 2010 15:40

Тимошенко буде особисто представляти позов у суд щодо виборів

Тимошенко буде особисто представляти позов у суд щодо виборів
Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко буде особисто представляти позов щодо оскарження виборів Президента України у Вищому адмінсуді України (ВАСУ). Про це на брифінгу у Кабміні України повідомив перший віце-прем"єр Олександр Турчинов.

"На жаль, лише годину тому ми змогли отримати протокол від ЦВК, і на основі цього ми готуємо позов до ВАСУ, який завтра (16 лютого) буде офіційно поданий", - сказав він.

При цьому Турчинов повідомив, що позов у суді особисто буде представляти сама Тимошенко, а також перший Президент України Леонід Кравчук, голова Народного руху Борис Тарасюк, керівник юридичного департаменту БЮТ Андрій Портнов, представник Тимошенко в ЦВК Володимир Пилипенко, заступник голови фракції БЮТ Сергій Соболєв та керівник Кримського штабу БЮТ Андрій Сенченко.

Нагадаємо, 14 лютого нардеп від БЮТ Володимир Пилипенко заявив, що у Київському адмінсуді зараз знаходиться 43 судові справи, розгляд частини з яких призначено на понеділок, 15 лютого. "Звертаю увагу, що, наприклад у 2004 р., (причина) рішення Верховного суду, який скасував постанову ЦВК про оголошення результатів виборів було те, що на момент прийняття ЦВК такого рішення, в судах залишалися нерозглянуті судові справи. Сьогодні ситуація повторюється: протоколи ЦВК складаються під час розгляду судами скарг на протоколи ОВК", - сказав він.

Нагадаємо, раніше голова ЦВК Володимир Шаповал заявив, що Державна судова адміністрація надала ЦВК довідку, з якої виходить, що станом на 11:00 14 лютого в адмінсудах різних рівнів не перебуває на розгляді жодної справи стосовно виборів Президента України.

Нагадаємо також, що ЦВК оголосила, що перемогу на виборах Президента Україна отримав лідер Партії регіонів Віктор Янукович, передає РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко буде особисто представляти позов у суд щодо виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути