пʼятниця, 22 лютого 2013 23:55

Тігіпко запевнив: ЄС - на першому місці, але й Митний союз також цікавий

Тігіпко запевнив: ЄС - на першому місці, але й Митний союз також цікавий
Фото: dozor.kharkov.ua

Україна перш за все зацікавлена у співпраці з Євросоюзом, але дружба з Митним союзом та іншими країнами їй також цікава.

Про це в ефірі телеканалу "Інтер" заявив екс-віце-прем'єр, депутат від Партії регіонів Сергій Тігіпко.

Коментуючи постанову щодо євроінтеграційного руху України, яку було прийнято сьогодні Верховною Радою,Тігіпко зауважив: "Цією роботою ми активно займаємося з 2010 року. Коли прийшов уряд Азарова, ми мали 10% всього узгодженої угоди. А угода сама по собі, так щоб всі розуміли, це тисяча сторінок тексту. І з узгоджених були тільки найлегші питання".

Він зауважив: "Що стосується безвізового режиму, ми почали півтора роки всього назад цим займатися. І ось ці близько 30 законів, які, я сподіваюся, всі швидко приймемо, це я вважаю, дуже великий прогрес".

"Перш за все, ми будемо орієнтуватися на Європейський Союз. Тому що ринок набагато більше, ринок десь в 7 разів більше і цікавий нашій економіці. Але Митний союз теж цікавий. А також Індія і Китай", - додав він.

У свою чергу, лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, звертаючись до ТІгіпка, прокоментував:

"Якщо ви будете бачити президента, то ви йому перекажіть, що ми вимагаємо, щоби у Брюсселі він домовився за безвізовий режим і ми, як опозиція, проголосували за резолюцію, щоби українці безвізово їздили, щоби Україна підписала угоду про асоціацію та економічну інтеграцію, щоби ми були частиною Європейського союзу".

Яценюк додав: "А що стосується Росії, то ми хочемо, щоби у нас з ними були рівноправні стосунки. А не "старший і менший брат"

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко запевнив: ЄС - на першому місці, але й Митний союз також цікавий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути