Ексклюзиви
четвер, 02 червня 2011 16:14

Тігіпко висунув ультиматум Раді

Тігіпко висунув ультиматум Раді

Віце-прем'єр України - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко піде у відставку, якщо законопроект про пенсійну реформу не буде прийнятий.

"Для мене це буде сигнал про те, що влада не готова приймати важливі для країни, але непопулярні серед людей рішення", - заявив чиновник, якого цитує прес-служба партії "Сильна Україна".

Віце-прем'єр нагадав, що в оновлений законопроект про пенсійну реформу внесено 11 принципових змін в порівнянні з початковим варіантом.

За його словами, у найближчих планах уряду - розробка наступних етапів реформування пенсійного забезпечення.

"У першу чергу, нам потрібно більш детально прописати все, що стосується другого рівня системи пенсійного забезпечення, накопичувального страхування, коли за кожною людиною буде закріплений персональний пенсійний рахунок", - підкреслив чиновник.

Він пояснив, що уряд, зокрема, розгляне питання мінімізації витрат на адміністрування другого рівня та захисту накопичених коштів.

"Багато країн втратили значні обсяги ресурсів під час кризи, тому що дозволяли інвестувати пенсійні накопичення в акції. Нам потрібно подумати про механізми захисту пенсійних грошей", - упевнений віце-прем'єр.

Крім того, віце-прем'єр виступає за перегляд 28 законів, які регулюють окреме пенсійне забезпечення ряду категорій громадян, наприклад, суддів, прокурорів, держчиновників.

"Ми повинні переходити до єдиної системи пенсійного забезпечення", - зазначив він.

Міжнародний валютний фонд очікує від України затвердження пенсійної реформи та розв'язання проблеми занижених тарифів на газ для населення, щоб прийняти рішення про виділення третього траншу за програмою stand by.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко висунув ультиматум Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути