пʼятниця, 04 вересня 2009 16:03

Тігіпко проанонсував своє бачення пенсійної реформи

Тігіпко проанонсував своє бачення пенсійної реформи
Продовження пенсійної реформи повинне стати ключовим завданням для уряду в 2010 році, відзначає банкір Сергій Тігіпко.

"Українці живуть на 10-15 років менше, ніж європейці, а 30% наших чоловіків взагалі не доживають до виходу на пенсію. Підвищувати пенсійний вік при таких реаліях - аморально", - цитує Тігіпко його прес-служба в п"ятницю.

"Одне з ключових завдань 2010 року для уряду - швидке введення другого рівня пенсійної системи, коли частина внесків накопичується на персоніфікованих рахунках. Це ліквідує нинішню зрівнялівку при нарахуванні пенсій і змусить людей вимагати від працедавців "білих зарплат", - заявив політик.

На думку Тігіпка, влада повинна підсилити контроль над підприємствами, де зарплата до цих пір платиться "в конвертах". "Треба жорсткіше питати з бізнесменів, знижувати податковий тиск, але вимагати, щоб всі виплати були офіційними", - відзначив він.

Другий рівень пенсійної реформи в Україні планували ввести ще в 2005 році, потім ідея була відкладена до 2008-го, але так і не реалізована. Зараз в Україні діє солідарна пенсійна система. Дві третини бюджету Пенсійного фонду складають відрахування працедавців, третина - дотації з держбюджету, пише Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко проанонсував своє бачення пенсійної реформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути